operisan netanijahu
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Portparol porodica rekao je da planiraju da se okupe na centralnom trgu u Tel Avivu, prenosi AP.

Oni žele sastanak zbog povećane bojazni za svoje najmilije, nakon što je Izrael pojačao napade na Pojas Gaze tokom protekle noći.

Tvrdnja izraelske vojske da gađa podzemnu infrastrukturu Hamasa izazvala je strah među porodicama da vojni lideri ne brinu mnogo za živote talaca, za koje se veruje da se nalaze unutar tih tunela.

Hamas je ranije saopštio da ne može da oslobodi taoce zarobljene tokom upada na jug Izraela 7. oktobra dok ne bude dogovoren prekid vatre, preneo je ruski list "Komersant" izjavu člana delegacije palestinskih militanata koja je posetila Moskvu.

Izrael veruje da Hamas odugovlači pregovore o taocima, kao taktiku da odloži kopnenu ofanzivu izraelske vojske na Pojas Gaze, saopštio je visoki izraelski zvaničnik za "Tajms of Izrael" u petak.

Hamas je tokom napada 7.oktobra na Izrael ubio preko 1.400 ljudi, većinom civila, i uzeo preko 200 talaca, uključujući žene, decu i stare, koje u  Pojasu Gaze drži zarobljene.

U međuvremenu, ta militantna palestinska grupa je oslobodila četiri taoca "iz humanitarnih razloga" i iznela tvrdnju da je skoro 50 talaca  ubijeno u izraelskim bombaškim napadima na Pojas Gaze.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading