zastava crne gore
Foto: Printscreen/Youtube/ PRVA

„Ovim filmom čiji je scenarista Željko Čurović, a režiser Dragan Elčić, a tema Podgorička skupština, još jednom se iznosi težnja o redefinisanju Ustava Crne Gore i njenom nasilnom smeštanju u okvire “srpskog sveta“.Ovo je još jedna potvrda kome i kojoj svrsi služe institucije kulture u Nikšiću, pa pozivamo Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, da pod hitno preduzme korake u cilju povlačenja zbog skaradnog uratka sa repertoara JU Nikšićko pozorište, jer dobro znamo da to rukovodstvo ove ustanove neće učiniti, imajući u vidu njihov dosadašnji odnos prema sličnim tzv. umetničkim tvorevinama“,navode u saopštenju.

Ukoliko nadležni opštinski Sekretarijat ne reaguje, ističu, „potvrdiće svoju ulogu u nipodaštavanju Crne Gore i njene svetle istorije kroz falsifikovanje istorijskih fakata, a sve zarad dodvorivanja i služenja onome iz čijeg džepa se finansiraju, između ostalog, iz vreće 234.347.912 srpskih dinara“.

 

 

Podsetimo, Film "Crna Gora međa istine i laži" je sniman na inicijativu Saveza Srba iz Crne Gore, u kome su obrađeni arhivski podaci o identitetskim pitanjima građana Crne Gore.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading