"POMNO PRATIMO SITUACIJU" Peskov o prebacivanju američkih F-16 u region Bliskog istoka
EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Upitan da prokomentariše prebacivanje američkih lovaca i da li jačanje američkog vojnog prisustva u regionu može biti iskorišćeno za provokacije protiv Rusije, Peskov je odgovorio:

- Naravno, to je povod za našu maksimalnu pažnju. Pomno pratimo situaciju u regionu. Što se tiče provokacija, za sada se ništa tako nije dogodilo, tako da ništa ne mogu da kažem, to je pitanje koje se tiče više vojske.

Na pitanje kakve su perspektive za dalje rešavanje palestinsko-izraelskog sukoba imajući u vidu da su u Savetu bezbednosti odbačeni i ruski i američki nacrt rezolucije, portparol Kremlja je rekao da rezolucija treba da bude izbalansirana i u njoj ne može da se osuđuje samo jedna strana.

- Nastavićemo napore. Treba težiti da zajednički dođemo do izbalansirane varijante. Uvereni smo da je naš nacrt bio daleko više izbalansiran. Potrebno je sve pozvati na prekid vatre i ne može se osuđivati samo jedna strana - naveo je on.

Povodom najava da će Moskvu posetiti palestinski lider Mahmud Abas, Peskov je rekao da za sada ne može da saopšti datum, a da će situacija na Bliskom istoku biti glavna tema.

Prema oceni Peskova, situacija u Pojasu Gaze je katastrofalna, ali se ona može dodatno pogoršati sa početkom izraelske kopnene operacije, preneo je Sputnjik.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading