MASAKR U KONGU, UBIJENO NAJMANJE 26 LJUDI! Vlasti saopštile ko se sumnjiči za zverski napad
Foto: Printscreen/Youtube/Reuters

Najmanje 26 ljudi ubijeno je u napadu u gradu Oiča, na istoku Demokratske Republike Kongo, a sumnja se da su to učinili islamistički militanti, rekao je danas gradonačelnik tog mesta Nikolas Kikuku.

Masakr se dogodio u ponedeljak uveče, a gradonačelnik Oiče, u provinciji Severni Kivu, naveo je i da su četiri osobe ranjene i prebačene u bolnicu, preneo je Rojters. On je taj napad pripisao Savezničkim demokratskim snagama (ADF), naoružanoj grupi iz Ugande sa sedištem u istočnom Kongu, koja se zaklela na vernost Islamskoj državi i često izvodi napade.

Lokalno civilno društvo potvrdilo je napad i takođe okrivilo ADF, a saopštilo je da ovog puta nije bilo nikakvog upozorenja.

Agencija navodi da su lokalni mladići bili ljuti danas nakon što im je policija nije dopustila pritup telima, nakon čega su mladi demonstranti zapalili nekoliko vozila na mestu za distribuciju pomoći, a Svetski program za hranu UN naveo je da su zapaljena tri kamiona i da istražuje incident.

Uganda i Kongo su pre dve godine pokrenuli zajedničku vojnu operaciju, kako bi pokušali da unište pobunjenike. Vojska Ugande saopštila je prošlog meseca da je uspela da ubije više od 560 boraca ADF-a i uništi neke od njegovih kampova.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading