"IZOLUJTE POLUDELOG BAJDENA PRE NEGO ŠTO ZAPOČNE SVETSKI RAT!" Predsednik ruske dume nije štedeo reči za američkog predsednika
Foto: AP/Alo! Ilustracija/AP/Shutterstock

"Poludelog" predsednika SAD Džozefa Bajdena treba izolovati pre nego što pokrene svetski rat, izjavio je predsednik Državne dume Ruske Federacije Vjačeslav Volodin, komentarišući reči američkog predsednika o potrebi stvaranja novog svetskog poretka.

"Bajden je izjavio da je čovečanstvu potreban novi svetski poredak i da SAD mogu da ga izgrade… Tako se složio da je poredak zasnovan na američkim pravilima - prevaziđen", napisao je Volodin na Telegramu i poručio da Bajdena treba izolovati pre nego što započne svetski rat.

Volodin je dodao da je američki predsednik trebalo da prepozna da je Vašington, pokušavajući da održi svoju hegemoniju, doneo samo štetu.

"Trgovinski ratovi su poremetili uspostavljene ekonomske lance. Tu je i duboka kriza u Evropskoj uniji, zatim tenzije oko Tajvana, Ukrajine i Bliskog istoka. Svi ti problemi su posledica Bajdenove administracije", ukazao je.

Kako je naveo, 80 odsto svetske populacije smatra da odnose treba razvijati na principima uzajamno korisne saradnje, poštovanja, nemešanja u suverena pitanja i odsustva dvostrukih standarda, kao i da se svet promenio i da je postao multipolaran.

"Pokušaji da se svet preoblikuje po američkim obrascima neće dovesti ni do čega dobrog, samo do globalne katastrofe", upozorio je Volodin.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading