Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Izraelska vojska održala je konferenciju za novinare na kojoj je pokazala, kako se tvrdi, dosad neviđene snimke sa kamera su Hamasovci na sebi nosili tokom invazije na Izrael. BBC prenosi da su snimci do najsitnijih detalja prikazali događaje na jugu Izraela tog vikenda. Vojska je takođe objavila dokumente za koje se navodi da su pronađeni kod mrtvih pripadnika Hamasa a koji sadrže detaljno opisane planove napada i otimanja talaca.

Snimak od 43 minuta prikazan u Tel Avivu samo je deo stotina sati snimaka prikupljenih od napada, saopštila je izraelska vojska. Sadržao je snimke Hamasovaca kako pucaju u civile na putu i pritom navijaju, zatim vrebaju u kibucima i ubijaju roditelje i decu u njihovim domovima.

Snimak uznemirujućeg sadržaja pogledajte OVDE.

Otac spasao sinove od granate

U jednoj sceni, zabeležena nadzornim kamerama, otac je gurnuo svoja dva dečaka u nadzemno sklonište nekoliko sekundi pre nego što su militanti bacili granatu, ubivši oca i ranivši dečake. Nakon što su se dvojica dečaka, krvava i u šoku, oteturala nazad u svoj dom vrišteći, napadač Hamasa je mirno ušao, uzeo piće iz frižidera, popio ga i potom otišao.

"Tata je mrtav, ovo nije šala. Zašto sam ja živ?", rekao je jedan od dečaka, dok je drugi navodno oslepeo tokom napada granatom. Portparol vojske nije mogao da potvrdi da li su dečaci preživeli.

Pokušaj obezglavljivanja

Takođe su prikazali audio snimak jednog od militanata Hamasa kako sa mobilnog telefona žrtve zove svoje roditelje kući u Gazi kako bi se pohvalio kako je golim rukama ubio najmanje 10 Jevreja.

"Molim vas, otvorite WhatsApp i vidite koliko je mrtvih. Molim vas, otvorite WhatsApp i pogledajte koliko mrtvih. Mama, tvoj sin je heroj", navodno je rekao.

Drugi video prikazuje napadača Hamasa kako puca na naizgled mrtve civile unutar kibuca. Takođe je navodno pokušao baštenskom motikom da odrubi glavu nekome za koga je mislio da je još živ. Obraćajući se okupljenim međunarodnim medijima nakon projekcije, general-major Majkl Edelštajn, bivši komandant divizije IDF u Gazi, rekao je da je "šokiran" izveštavanjem.

"Vidimo da neki od kanala pokušavaju da uporede šta Izrael radi i šta rade ovi podli teroristi. Ne mogu da razumem nikoga ko upoređuje. I posle onoga što smo podelili sa vama, to treba da znate", rekao je general Edelštajn.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading