Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

I‌ljušin Il-76 je bio na pisti kada mu se zapalio motor, pa se otkotrljao sa piste dok je požar brzo počeo da se širi.

Veruje se da je u letelici bilo osam ljudi koji su prenosili neodređeni vojni teret, koji su, kako se izveštava, uspeli da pobegnu iz letelice pre nego što se zapalila, navodi se u izveštajima.

 

 

‌Snimci incidenta od subote pokazuju zapaljeni avion ruskog ministarstva odbrane u vazdušnoj bazi Ajni u blizini glavnog grada Dušanbea u bivšoj sovjetskoj republici Tadžikistan, takođe poznatoj kao vazdušna baza Gisar.

Registarski broj aviona prvobitno nije otkriven, prema izveštajima Telegram kanala.

‌Ali veruje se da je uništeni avion RF-86900 – ranije korišćen za snabdevanje Putinove vojske za rat u Ukrajini preko Belorusije.

„Detalji o njegovom teretu nisu otkriveni 'iz ratnih političkih razloga'“, navodi se u komentaru izvora.

Takođe je rečeno da je avion možda pripadao elitnim pskovskim vazdušno-desantnim trupama Vladimira Putina. Izveštava se da su izgubili pet Il-76 u udarima Ukrajine.

- Ako je u pitanju Pskovski puk, onda je to prava katastrofa – već smo izgubili pet - rekao je jedan izvor, prenosi Metro.

Prema rečima očevidaca, verovalo se da je prvobitni požar izbio u motoru pre nego što se brzo proširio na ostatak letelice.

Ogroman mlaznjak je drugi Il-76 koji je eksplodirao na pisti u poslednjih mesec dana.

U septembru je snimljen još jedan od aviona ruske proizvodnje dok je izleteo sa piste u Africi i eksplodirao u vatrenu loptu zbog sumnje da je mlaznjak povezan sa Vagner grupom.

Mlaznjak se zapalio u Maliju gde su stacionirane Vagnerove trupe – samo nekoliko nedelja nakon što je vođa privatne plaćeničke grupe Jevgenij Prigožin poginuo, nakon što je njegov avion eksplodirao na letu u blizini Moskve.

Izvori bliski Vagneru nisu isključili mogućnost da je Vagner povezan sa avionom.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading