Janez Janša
Foto: EPA/Geert Vanden Wijngaert / POOL

- Vrag je odneo šalu. Naoružajte se. Legalno - napisao je Janša na društvenoj mreži X.

- Hvala svima koji su podelili ovaj poziv, čak i onima koji to ne žele. Mislim na radikalizirane medijske zvezde koje su u vreme kovida svakodnevno pozivale na protivzakonito ponašanje i podržavale one koji to čine, a sada se zgražaju kada neko na vreme upozori na opasnost i pozove na zakonito ponašanje.

- Pametni su shvatili poziv. Pametni i odgovorni o tome će voditi računa. Ostali će verovati Golobu, Poklukaru i Šarcu (ili čak Jenullu, Kovačevoj, Mukiju i paradama ponosa) da su sposobni zaštititi Sloveniju, ali i njih lično u slučaju terorističkih napada - napisao je Janša.

 

 

Prozvao je slovensku vladu i stranku SDS zbog mera za suzbijanje ilegalnih migracija i upravljanja sigurnosnim rizicima.

- Premijer Golob nedavno je čak izjavio da je jedino rešenje problema ilegalnih migracija - učiniti ih legalnima! Migranti su to shvatili tačno kao i izjavu Angele Merkel iz 2015. da su dobrodošli u Nemačku. Ministar Poklukar je pre nekoliko dana rekao da je slovenska policija dokazala svoju sposobnost obradivši ove godine više od 40.000 ilegalnih migranata za postupak azila u Sloveniji. Ne sprečiti ih, nego omogućiti! Sadašnji ministar obrane ionako svoj resor vodi kao rijaliti šou. Verujemo da će slovenski policajci radije sprečiti ilegalne migracije nego igrati ulogu taksista do centara za azil. No kako kaže afrička poslovica: vojska lavova predvođena slonom uvek će biti poražena od vojske slonova predvođene lavom. Ministar Poklukar nije sposoban postaviti policijsku postaju u Ivančnoj Gorici pa ljudi u Suhoj krajini moraju osnivati svoje seoske straže, piše Janša i dodaje:

- Svet se promenio u poslednjoj deceniji. U evroatlantskom području, uglavnom na gore. Zapadna civilizacija je potkopana iznutra u svojim vrednosnim temeljima. Nekažnjeno zlo iz Moskve opet fizički preti našem istočnom susedu. Pritisak masovnih ilegalnih migracija radikalno razara postojeći način života u EU i jača militantna jezgra u evropskim metropolama. Nekada sigurni i uspešni gradovi beleže neviđeni porast kriminala. Tu nažalost spada i Ljubljana. Poslednjim upadom palestinskih terorista u Izrael još se jednom potvrdilo koliko je važno da narod bude dobro i legalno naoružan. Na mnogim mestima naoružani pojedinci u kibucima uspešno su sprečili još veći pomor žena i dece.

 

 

U ljudskoj je prirodi nadati se najboljem i predvideti zlokobne znakove nadolazećih pretnji. U siječnju 1991. samo je 15% ispitanika odgovorilo da sigurno očekuju oružanu intervenciju JLA po proglašenju samostalne slovenske države, kaže Janša i dodaje da su i danas pismenima barem tri stvari jasne:

1. Da s velikom verovatnoćom možemo očekivati zaoštravanje bezbednosne situacije,

2. Da sadašnja garnitura vlasti nije ni približno sposobna za pravovremene procene, pripreme i delovanje,

3. Da stoga svako ima pravo i dužnost učiniti sve što je u okviru ustavnog poretka za zaštitu svoje porodice i domovine.

- Zato, vrag je odneo šalu. Naoružajte se. Legalno, zaključio je Janša na Twitteru.

Podsetimo, prije četiri dana je usred Ljubljane skupina Hamasovih pristalica vređala Jevreje i pozvala na uništenje Izraela.

Janša je istaknuo da su na tom skupu bili i neki zvaničnici slovenske vlade.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading