policija BiH
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Maloletni učenik Osnovne škole "Nikola Tesla" iz Prnjavora pretio je ubistvom dvojici drugara iz razreda, što je izazvalo veliki strah kod učenika i njihovih roditelja, piše ATV.

Kako navode, pojedini roditelji su čak zabranili deci da odlaze na nastavu. Sa celim slučajem su upoznati policija i Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

"Policiji je prijavljeno da je maloletnik uputio ozbiljne pretnje školskim drugarima. Policijski službenici su izašli na lice mesta i potvrdili navode prijave. O svemu je obavešten dežurni tužilac, a budući da se radi o maloletnicima koji ne mogu krivično odgovarati, tužilac je naložio da škola i Centar za socijalni rad preduzmu odgovarajuće mere i radnje iz svoje nadležnosti. U konkretan slučaj se uključio i multisektorski tim", navode u PU Banjaluka.

Direktor OŠ "Nikola Tesla" Milan Vranić za ATV kaže da škola čini sve da se ovaj problem reši, prnosi Telegraf.

"Čim smo saznali tu informaciju odmah smo o svemu obavestili policiju, multisektorski tim i organizovani su sastanci kako bi se preduzele odgovarajuće mere i radnje da se taj problem reši. Cilj i interes svih je da učenici i zaposleni budu bezbedni i mi činimo sve da tako i ostane. Dopisima smo se obratili resornom ministarstvu, Republičkom pedagoškom zavodu, ombudsmanu da se uključe i da nam pomogu u rešavanju ovog problema", rekao je Vranić.

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Višestruki sudar na raskrsnici Kneza Miloša i Višegradske #dosije192 #sudar #beograd #fypシ ♬ original sound - Dosije 192

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading