Hamas objavio snimak napada
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok
Hamas objavio snimak napada

Foto: printscreen/TikTok

 

Policija je u saopštenju u utorak navela da je izraelska služba za sajber bezbednost, zajedno sa britanskom policijom, radila na zamrzavanju računa u toj banci koji su povezani sa prikupljanjem sredstava za Hamas, preneo je Rojters.

Hamas je objavio podatke o bankovnom računu za deponovanje sredstava od donacija. Britanska banka odbila je da prokomentariše za Rojters navode izraelske policije.

Sajber odeljenje jedinice Lahav 433 izraelske policije zamrzlo je račune u kripto valutama koji pripadaju palestinskim militantima iz pokreta Hamas, saopštila je u utorak izraelska policija. Hamas je od subote koristio ove račune za prikupljanje novca na društvenim mrežama, navodi se u saopštenju policije.

Kako prenosi „Tajms ov Izrael“, berza kriptovaluta Bajnens je sarađivala sa Izraelom u lociranju i zatvaranju pomenutih naloga. Lahav 433 je sarađivao sa policijom Velike Britanije na zamrzavanju računa u londonskoj banci Barkliz.

Ministarstvo odbrane Izraela, Lahav 433, obaveštajna služba Šin Bet i druge obaveštajne službe, zajednički nastoje da zatvore kanale za protok kripto valuta koje, prema njihovim rečima, koriste terorističke grupe.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading