teroristi
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ Al Jazeera Balkans

"Eliminacija Hamasa je ono što je potrebno u ovoj situaciji; nažalost, to zahteva ulazak na teren u Gazu", navodi Liberman u saopštenju, izdvajajući najveći grad u Pojasu Gaze kao centar operacija terorističke grupe.

"Moramo da očistimo štalu. Kao što smo nedavno ušli u Dženin, tako moramo ući i u Gazu", kaže Liberman, prenosi "Tajms of Izrael".

On takođe poziva vladu da vrši atentate na lidere Hamasa u inostranstvu, rekavši da Izrael mora da "progoni" vođstvo grupe gde god da se nalazi, podsećajući na odluku bivše premijerke Golde Meir da ubije počinioce i organizatore masakra na Olimpijskim igrama u Minhenu.

Liberman takođe optužuje premijera Benjamina Netanjahua, ministra odbrane Joava Galanta i načelnika štaba Izraelskih odbrambenih snaga Herci Halevija da nisu na adekvatan način informisali Izraelce o stanju rata.

"Mislim da je greška što premijer, ministar odbrane i načelnik generalštaba ne govore sa medijima... ne da šalju video snimke, već da stanu ispred izraelskog naroda, i ispred kamera, da odgovaraju na pitanja. To je njihova obaveza. To duguju izraelskom narodu nakon tri dana bitke."

On je ponovio da će njegova stranka ući u vladu jedinstva pod uslovom da Hamas bude eliminisan i da se okončaju svi aranžmani koji omogućavaju finansijsku pomoć Katara i iz drugih izvora Gazi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading