Putin na svečanosti
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

 „Pa, naravno, ovakav govor na, prvo, plenarnoj sednici jubilarnog godišnjeg sastanka Valdaja – ovo je, uostalom, 20. sastanak – sam po sebi je izuzetan. A onda ti međunarodni uslovi, međunarodna turbulencija, tranzit tranzicija – sve ovo, „Naravno, ovo nam omogućava da očekujemo veoma, veoma sadržajan i veoma važan govor od predsednika“, rekao je on.

Ove godine sastanak Valdajskog kluba održava se u Sočiju od 2. do 5. oktobra. Putin se tradicionalno sastaje sa njenim učesnicima i drži opširan govor, a zatim odgovara na pitanja stručnjaka. Kako je Peskov ranije rekao, govor šefa države održaće se sredinom dana.

Međunarodni diskusioni klub Valdaj je udruženje stranih i ruskih stručnjaka iz oblasti političkih nauka, ekonomije, istorije i međunarodnih odnosa. Organizacija je osnovana u septembru 2004. godine na inicijativu agencije RIA Novosti, Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku, lista Moskva Tajms i časopisa „Rusija u globalnim poslovima“ i Russia Profile.
Od 2014. godine klub je prešao sa formata „pričanja svetu o Rusiji” na praktično orijentisan rad na oblikovanju globalne agende, na kvalifikovanu procenu svetskih političkih i ekonomskih problema. Klub vidi jedan od svojih glavnih ciljeva kao konsolidaciju svetske intelektualne elite za razvoj rešenja za prevazilaženje kriza svetskog sistema.

BONUS VIDEO

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading