surovikin i putin
Foto: EPA/EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Kadrovska imenovanja objavljuje Savet ministara odbrane Zajednice nezavisnih država. Pojašnjava se da su za njegovu kandidaturu glasali svi predstavnici veća.

Postavljen je na čelo ruskih snaga u Ukrajini u oktobru prošle godine, ali je smenjen tri meseca kasnije.

Za njega kažu da je postavio linije odbrane ruske vojske koje ukrajinska vojska mesecima pokušava da probije u kontraofanzivi za koju je dobila dodatnu zapadnu vojnu opremu.

Podsetimo, general Surovikin, koji je na Zapadu dobio nadimak „General Armagedon” zbog svoje sposobnosti da umnogome zakomplikuje život ukrajinskoj vojsci, nestao je sa informativnog polja 24. juna 2023. godine, kada se obratio vojnicima Vagnerovog PMC-a. sa pozivom da se zaustavi Prigožinova pobuna. Pre mesec dana na internetu se pojavila fotografija na kojoj se vidi general i njegova supruga kako šetaju Moskvom.

Ranije je šef prezidijuma oficira Rusije Sergej Lipovoj rekao novinarima da je Surovikin na raspolaganju ruskom Ministarstvu odbrane, „dok se njegova nova pozicija i mesto službe dogovaraju sa administracijom predsednika“.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading