Prigožin
Foto: Alo/Tanjug

Početkom oktobra na sajtu za kupovinu nekretnina oglašena je prodaja rekreativnog centra u Gelendžiku. Navodi se da objekat od 1.200 kvadrata i parcelu prodaje pravno lice koje je nosilac ugovora o zakupu površine od četiri hektara na period od 49 godina, piše 93.ru, a prenosi Kurir.

Takođe je na vedeno da dvospratnica ima pet spavaćih soba površine od 30 do 40 kvadratnih metara i zatvoreni deo sa saunom i bazenom površine 400 kvadratnih metara, a na imanju se nalaze i kuća za goste od 150 kvadratnih metara, banjski kompleks veličine 250 kvadrata, izdvojena kuhinja od 28 kvadrata, kuća za obezbeđenje i osoblje veličine 53 kvadrata, dve stambene zgrade od 70 kvadrata, heliodrom, pristanište...

- Objekat je ranije korišćen za rehabilitaciju boraca PMC Vagner - navodi lokalni portal Tipichkras.

Dmitrij Ševčenko, lokalni ekološki aktivista iz Kubana, tvrdi da je lokaciju iznajmila kompanija "Turstatus" 2016. godine i da 76 odsto akcija te kompanije od 2021. godine pripada Prigožinovom sinu Pavelu.

 

 

Ševčenko navodi da je lokacija predstavljena u papirima kao "farma divljači" iako tamo nema životinja i da je to zaobilaženje zakona jer je postavljanje ograde u šumi prekršaj.

Jevgenij Prigožin i njegova desna ruka Dmitrij Utkin, podsetimo, poginuli su 24. avgusta u padu privatnog aviona u Tverskoj oblasti. Prigožin je sahranjen u Sankt Peterburgu na Porohovskom groblju.

Pojedini mediji nedavno su objavili navodni testament šefa Vagnera prema kome je jedini naslednik njegove imovine sin Pavel.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading