"SPC JE POSTALA META" Zaharova udarila na kolektivni Zapad
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Komentarišući optužbe člana britanskog parlamenta Ališe Kerns i američkog generala u penziji Veslija Klarka protiv Srpske pravoslavne crkve da je navodno učestvovala u švercu oružja na sever Kosova i Metohije, Zaharova je istakla da je uvlačenje crkve u sukob povezano sa zapadnim trendom i politikom, prenosi Sputnjik.

"Oni uništavaju pravoslavlje u celom svetu. Oni čine sve da napadnu pravoslavlje. Ja to ne bih nazvala hibridnim napadom - to je direktna agresija Zapada na pravoslavlje", kazala je Zaharova.

"Oni su ranije delovali iz potaje, sada deluju direktno. Proteruju pravoslavne sveštenike, hapse ih, privode, ispituju, bave se unutrašnjim provokacijama, koristeći se različitim metodama za podstrekivanje sukoba, koje nisu samo van pravnih okvira, nego i izvan granica morala, etike“, rekla je Zaharova.

Ona je ocenila da je u toku progon ljudi koji ispovedaju pravoslavlje.

Zato, kako kaže, ne iznenađuje to što je i SPC postala objekat usredsređene agresije kolektivnog Zapada.

"Mogu samo da potvrdim ono što na Balkanu i u tom regionu najbolje znaju - Srbi su vekovima prisutni na toj teritoriji i pravoslavlje takođe vekovima tamo postoji, a to je uvek bilo kost u grlu zapadnih sponzora kosovsko-albanskih separatista. To je takođe veoma važan faktor. Zato ovde treba sagledati i konkretan regionalni aspekt ove situacije i obratiti pažnju na svetsku tendenciju sa stanovišta agresije kolektivnog Zapada prema pravoslavlju i pravoslavcima“, zaključila je Zaharova.

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading