OPŠTI HAOS U VAŠINGTONU Kongresmen aktivirao požarni alarm usred napetog glasanja, traže njegovu ostavku!
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Na snimku koju je u subotu objavila policija Kapitola prikazan je Bouman, koji predstavlja delove Njujorka i njegovih neposrednih predgrađa, kako aktivira požarni alarm blizu izlaza u poslovnu zgradu u kojoj se nalaze kancelarije Kongresa.

Policija je saopštila da istražuje incident, kao i Odbor za administraciju Predstavničkog doma, kongresno veće pod kontrolom republikanaca koje se nalazi u inostranstvu.

Bouman je u izjavi priznao da je povukao požarni alarm, zbog čega je rekao da žali, ali je osporio da je to učinio da bi odložio glasanje, kako su tvrdili mnogi republikanci.

Zastupnički dom je trebalo da glasa o dvopartijskom zakonu da bi vlada ostala otvorena 45 dana i da bi se izbegla obustava. Predlog zakona je na kraju usvojen sa skoro jednoglasnom podrškom demokrata, ali su se u ovom trenutku demokrate trudile da kupe vreme da pročitaju zakon, koji je predsednik republikanskog doma Kevin Makarti upravo predstavio.

„Danas, dok sam žurio da glasam, došao sam do vrata koja su obično otvorena za glasanje, ali se danas ne bi otvorila“, rekao je Bouman u izjavi objavljenoj na Ks, platformi koja je ranije bila poznata kao Tviter.

"Neugodno mi je da priznam da sam aktivirao požarni alarm, pogrešno misleći da će otvoriti vrata. Žao mi je zbog ovoga i iskreno se izvinjavam za bilo kakvu zabunu koju je ovo izazvalo."

Neki republikanci u Predstavničkom domu pozvali su Boumana da podnese ostavku, iako se takav korak čini malo verovatnim, posebno imajući u vidu da se nekoliko članova suočava sa verovatno ozbiljnijim pravnim i etičkim pitanjima.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading