Teroristički napad Ankara
Foto: Alo/Printscreen

Trenutak napada u Ankari snimljen je nadzornom kamerom, a na snimku se jasno vidi akcija dvojice terorista, koji su izašli iz automobila ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, javlja "Kathimerini".

Napad se dogodio u srcu glavnog grada Turske, u blizini parlamenta. Do sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Napominje se da će turski parlament kasnije danas početi sednice za novi parlamentarni mandat, a govor je trebalo da održi turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

 

 

"Dvojica terorista su se pojavila u lakom vojnom vozilu oko 9.30 (po lokalnom vremenu) ispred ulazne kapije Generalnog direktorata za bezbednost Ministarstva unutrašnjih poslova i izvršili bombaški napad", objavio je ministar unutrašnjih poslova Ali Gerlikaja za na platformi X, nekada znanoj kao Tviter.

Prema navodima vlasti, jedan od napadača je "neutralisan", a drugi je ubijen kada je detonirao eksploziv koji je nosio.

 

 

Dva policajca su povređena, ali njihovi životi nisu u opasnosti, izjavio je turski ministar unutrašnjih poslova Ali Gerlikaja, koji je rekao novinarima da se jedan od dvojice napadača razneo, a da je drugi ubijen "metkom u glavu".

Glasna eksplozija se čula nekoliko kilometara dalje – na snimcima nadzorne kamere se vidi kako se vozilo polako približava i staje ispred glavnog ulaza u ministarstvo unutrašnjih poslova. Suvozač izlazi iz automobila i kreće napred sa pištoljem u ruci, puca i ispred kapije detonira eksploziv koji je nosio na sebi.

Drugi čovek trči, ali nestaje sa slike u oblaku dima od eksplozije pre nego što ga je ubila policija.

Glavno tužilaštvo Ankare saopštilo je da pokreće istragu i zabranilo turskim medijima, posebno televizijskim mrežama, da emituju snimke sa mesta napada.

"Zločinci koji ugrožavaju mir i bezbednost građana nisu postigli svoje ciljeve i nikada ih neće postići", rekao je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan posle današnjeg napada.

BONUS VIDEO

@alo_portal Poslednji oproštaj od stradalog Stefana Nedeljkovića. Danas je organizovan je špalir kroz Kraljevo ka Vrnjačkoj Banji, kroz koji je prošla povorka sa telom. #alo #alodnevnenovine #stefannedeljkovic #fypシ #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading