Britanska vojska
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Skaj njuz prenosi da je Šaps pričao sa sa čalnim ljudima britanske vojske o pomeranju "veće obuke" u ratom zahvaćenu zemlju i pozvao britanske kompanije iz oblasti odbrambene industrije da otvore proizvodna postrojenja u Ukrajini.

Navodi se da je Šaps za Dejli telegraf kazao da je s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim već razgovarao o pomoći koju bi Kraljevska mornarica pružila u odbrani komercijalnih brodova u Crnom moru.

- Britanija traži načine da pomogne Ukrajini da se pripremi za članstvo u NATO. Pričao sam o tome da se obuka približi i zapravo obavlja i u samoj Ukrajini - kazao je Šaps.

Po njegovom mišljenju "posebno na zapadu zemlje (Ukrajine) sada postoji mogućnost da se još stvari dovede u zemlju i to ne samo obuka".

- Vidimo da (najveći britanski i evropski proizvođač oružja) BAE, na primer, pomera proizvodnju u zemlju (Ukrajinu). Voleo bih da se i druge britanske kompanije potrude i urade isto - poručio je Šaps.

Skaj njuz navodi da je od početka 2022. više od 20.000 regruta iz Ukrajine prošlo obuku u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Navodi se da su zemlje članice NATO izbegavale da sprovode programe obuke u samoj Ukrajini kako bi izbegle da njihovo vojno osoblje bude uvučeno u rat sa Rusijom.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Beograđani sa decom pale sveće za ubijene Srbe #alo #alodnevnenovine #hram #beograd #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading