Noela Rukundo
Foto: Privatna arhiva/Profimedia

Noelina životna priča obišla je ceo svet, a onda je sa knedlom u grlu otkrila kako je došla u situaciju da prisustvuje sopstvenoj sahrani. 

Kako je objasnila, sve je počelo kada je saznala da joj je maćeha preminula. Kako bi prisustvovala sahrani, Noela je morala da otputuje u Burundi, a to putovanje umalo ju je koštalo života. 

Naime, kada je stigla u hotelsku sobu, Noela se čula sa svojim suprugom Kalalom. Objasnila mu je da želi da odmori, ali on ju je savetovao da prošeta. Mislila je da bi to bilo dobro za nju, te je poslušala savet muža, ali čim je izašla na ulicu napao ju je nepoznat čovek koji je prisilno ugurao u automobil. 

Tokom vožnje sa nekoliko otmičara, Noela je bila očajna. Nije razumela šta se dešava, nije znala zašto  bi neko hteo da je otme i pokušavala je na sve načine da dobre do ljudi koji je vode u sigurnu smrt. U jednom trenutku napadač joj je rekao da ih je unajmio njen suprug i da će je, po njegovom naređenju, ubiti. 

Ona nije mogla da poveruje u njihove reči, ali jedan od muškaraca pozvao je njenog supruga. 

 

 

"Imamo je", rekao je napadač.

"Ubijte je", odgovorio je suprug. 

Čuvši to, jadna žena ostala je bez svesti, a kada je došla sebi napadači su pokušali da je umire. 

Objasnili su joj da neće izvrišiti naređenje njenog supruga, jer nikada ne ubijaju žene i decu. Međutim, Noela je morala sa njima da provede dva dana kako bi oni uspeli da uzmu što više novca od Kalala. 

Kada su je pustili iz zatočeništva, otmičari su joj dali poklon - dokaze da je njen muž naredio ubistvo. Sa materijalom u rukama, ona se vratila u Australiju gde je sa vlastima sve isplanirala.

 Ona je saznala da njen muž  nije gubio vreme, već da je svim prijateljima i porodici javio da je ona preminula u saobraćajnoj nezgodi, a na sahrani koju je organizovao delovao je utučeno. Međutim, pravo iznenađenje desilo se kada je Noela, koja je iz prikrajka gledala sopstvenu sahranu, prišla svom mužu i suočila se sa njim. On je pokušao da se pokaje, ali već je bilo kazno. 

Uhapšen je, osuđen je na devet godina zatvora, a Noela je počela novi život. 

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading