MASAKRIRANI DELOVI TELA ŠIROM GRADA! Građani uznemireni, policija zatekla jeziv prizor
EPA/Hilda Rios

Raskomadani delovi tela 12 ljudi pronađeni su u utorak na sedam lokacija u prestonici Meksika, piše "Rojters". Tela su pronađena širom gradskog područja Monterej.

Ova otkrića podsećaju na krvave obračune iz prethodne decenije kada su sukobi kartela bili u Montereju, a kada su tela žrtava bila po ulicama ili vešana na gradske mostove. U tom gradu je inače odabrana da bude nova fabrika automobila "Tesla".

Meksičke vlasti su saopštile da su ovi sukobi koordinisani napad i da su verovatno bili izazvani unutrašnjim sukobima unutar kriminalne grupe čije sedište se nalazi u pograničnoj državi Tamaulipas. Oglasio se državni tužilac Pedro Hardon.

"Iz poruka koje su ostavljene (kod tela) može se zaključiti da postoji korelacija (sa unutrašnjim sukobima)“, rekao je Pedro Hardon, državni tužilac odgovarajući na pitanja novinara.

Fotografije masakriranih tela se dele po društvenim mrežama, a mogu se videti i u lokalnoj štampi. Sumnja se da su zverska ubistva izvršili pripadnici severoistočnog kartela u znak odmazde zbog navodne infiltracije u njihovu organizaciju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading