"JEDNA OD OVE DVE ZEMLJE JE HAPSILA SVEŠTENIKE I ZATVARALA CRKVE" Taker Karlson objasnio po čemu se Rusija razlikuje od Ukrajine
Foto: Printscreen/Printscreen Twitter

- Koja zemlja je više gostoprimljiva za hrišćane: Ukrajina ili Rusija? To je pošteno pitanje. Zašto niko ne sme to da pita? - pita on.

Kako je primetio bivši voditelj Foks njuza, „jedna od ovih zemalja” je uz pomoć policije i vojske hapsila sveštenike i zatvarala crkve.

- I to nije bila Rusija - primetio je Karlson.

Ranije je šef ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin rekao da se u Ukrajini fizički uništava pravoslavna crkva.

Ukrajinske vlasti su u proteklih godinu dana organizovale najveći talas progona UPC u novijoj istoriji zemlje. Pozivajući se na njenu povezanost sa Rusijom, lokalne vlasti u različitim regionima Ukrajine odlučile su da zabrane delovanje UPC, a parlamentu zemlje je podnet predlog zakona o njenoj faktičkoj zabrani u Ukrajini.

Služba bezbednosti Ukrajine počela je da pokreće krivične postupke protiv sveštenstva UPC, sprovodi „kontraobaveštajne mere“ – pretrese episkopa i sveštenika u crkvama i manastirima, u potrazi za dokazima „antiukrajinskog delovanja“.

(Sputnjik)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading