Bob menendez
Foto: Printscreen/Printscreen

List podseća da je guverner Nju Džersija, kojeg Menendez predstavlja u Senatu, već pozvao političara da podnese ostavku.

Sam Menendez je dao „dugu i smelu izjavu“ u kojoj je sugerisao da je on „politička meta“ i da je njegova etnička pripadnost razlog njegovog progona.

Optužbe protiv senatora bile su „neverovatne i pokazale su zapanjujući stepen korupcije“, navodi list .

- Menendez je sebe smatrao nedodirljivim, ali je njegov pad bio brz i zapanjujući - navodi se u tekstu.

Menendez i njegova supruga sumnjiče se za primanje mita u vezi sa njihovim korumpiranim vezama sa trojicom biznismena iz Nju Džersija.

Prema izveštajima, senator je delovao u interesu egipatskih vlasti , prenoseći osetljive vladine informacije toj zemlji.

Bob Menendez je bio među potpisnicima pisma predsedavajućih spoljnopolitičkim odborima SAD, Ujedinjenog kraljevstva i EU, kao i američkih kongresmena, koje je potpisalo više od 50 parlamentaraca, među njima i Menendez, a u kojem su od svojih vlada zatraži "kritičniji odnos prema Srbiji", ističući da politika Beograda "neće funkcionisati za Balkan".

Menendez se pre godinu dana sastajao i sa delegacijom SSP koju su činili Dragan Đilas, Borko Stefanović i Marinika Tepić. Kako su naveli, “delegacija SSP predočiće američkim partnerima i stranačke stavove o stanju demokratije, načinima za borbu protiv korupcije, kao i o medijskim slobodama u Srbiji”.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading