saobraćajni policajac na motoru
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/Police Action

Vlasti u Boneu došle su na ideju da rizične ulice iscrtaju velikim brojem krivih linija, koja čini da liče na tanjir špageta.

Cilj je, naravno, da vozači uspore i da se na taj način kontroliše saobraćaj, ali kritičari tvrde da će ova taktika samo zbuniti vozače.

Kroz ovo selo prolaze tri glavne saobraćajnice – na jednoj od raskrsnica, stanovnici su se žalili, vozači često voze dvostruko brže nego što bi trebalo, a saobraćajni znakovi im baš i ne znače mnogo.

Zbog toga su ove linije iscrtane. Za celi proces je izdvojeno 5.000 evra, a dizajnirane su tako da ne klizaju, kako ne bi ugrozile vozače ili bicikliste.

Da linije daju neke rezultate, svedoči to što je jedan vozač rekao za francuski "TFI" da je, kada je ih je video, bio primoran da uspori kako bi utvrdio koje su prave.

Međutim, tu je i druga strana medalje: drugi vozač je izjavio da, jednom kada se na ove linije naviknete, uopšte ne usporavaju saobraćaj.

Zanima nas i vaše mišljenje: Da li smatrate metod efikasnim, i da li biste ovakve linije voleli da vidite u nekim ulicama koje smatrate rizičnim u svom okruženju?

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading