poslanik nsd-a
Foto: Alo/Facebook printscreen/Adria tv

“A što se tiče njegove uloge u formiranju vlade, ne sumnjam da on kao zamenik predsednika PES-a ima određeni uticaj, ali za to što do sada nije došlo do formiranja vlade isključivi je krivac Milojko Spajić, koji nije naučio lekciju da ne ponavlja grešku Zdravka Krivokapića, a to je da se parlament pita”, naveo je Radunović u emisiji “Pres plus sa Rajkom Raičević” na "TV Adria".

Spajić je, kaže on, “malo bahato ušao u sve”.

“Kao da je kralj i gospodar Crne Gore, ne pitavši nikoga, čak ni od svojih, šta misle o tome i krenuo u formiranje vlade na način koji je do sada u Crnoj Gori neviđen. Prvo je pozvao jedan dio činilaca pa sa njima napravio već neki paket pa onda dođe kod potencijalno najvećeg saveznika da sa njim razgovara o ostacima onoga što je preteklo u nekakvoj podeli. To je neozbiljno i odmah smo primetili da se radi o fingiranju pregovora”, navodi Radunović.

“Spajić govorio da će da deli crvene i žute kartone ministrima, ne shvata kako funkcioniše država”

Ističe da apsolutno nikakvu odgovornost ne osećaju što još nema vlade, naglasivši da je, ako imamo 22 ministarstva, trebalo da oni dobiju sedam, a pominjala su se samo tri.

 

 

“Mi smo i to prihvatili, na kraju, samo da bismo pokazali da smo spremni da uđemo u vladu, a da neko drugi ne želi koaliciju ZBCG. Ja se ne bih saglasio da to ima ikakve veze sa međunarodnim faktorom”, rekao je Radunović.

On je kazao da je Spajić želeo da tom vladom upravlja na totalitarni način.

“Govorio je da će da deli crvene i žute kartone ministrima… Čovek ne shvata kako funkcioniše država”, rekao je Radunović.

Prema njegovim rečima, bio bi red da Spajić vrati mandat ako ne može da formira vlada.

“Ako izađe sa predlogom neke vlade na silu i ako ona ne bi bila izabrana u skupštini – zakonski scenario bi bio da se ide na izbore”, pojasnio je.

Naglasio je da nema teoretske šanse da sada nekoga manjinski podrže.

“Od toga nema ništa, sa prevarama je završeno”, kategoričan je Radunović.

Osvrnuo se i na jedan od sastanaka tokom pregovora.

“Ja sam rekao Spajiću: Milojko, ako hoćeš prave partnere, s kojima možeš da se dogovoriš, koji će da te brane kad dođe nevolja i budu s tobom, to smo mi. Ali ako hoćeš od nas da praviš neprijatelje – zažalićeš što si se rodio. Mi sve radimo punim srcem. Ako nas neko vara – znamo kako se odgovara, ako nam je neko pouzdan partner – znamo da mu vratimo”, dodao je Radunović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading