Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Vožnja drvoseče, koja se nalazi u kanadskom tematskom parku Vonderland u Vaughanu, Ontario, sadrži dve hidraulične ruke, u obliku sekira, koje se ljuljaju napred-nazad, povremeno se pokrećući u pune zamahe od 360 stepeni.

Obe te ose su prestale da se kreću u 22.40. (po lokalnom vremenu), navodi se u saopštenju Parka podeljenom za NPR.

Portparol Vonderland-a nije otkrio uzrok naglog zaustavljanja vožnje, ali je rekao da je tim za održavanje bio u stanju da brzo reaguje.

Svi putnici su se vratili na zemlju do 23:05, saopštio je park. Dve osobe su lečene od bolova u grudima pre nego što su puštene na slobodu.

Gomile u tematskom parku posmatrale su kako se odvija spasavanje, hvatajući viseće putnike kako vape za pomoć u video-snimcima koji se dele na društvenim mrežama.

U nekim snimcima, osoblje parka se može čuti preko megafona kako pita: "Da li su svi dobro tamo gore?" Gomila jahača uzvraća "Ne!" skoro unisono.

Nejasno je koliko je ljudi bilo u vožnji, koja ima dovoljno mesta za 48 ljudi. Neki od putnika su sedeli licem u lice sa strancima, što je izbor dizajna koji „dopušta gostima da komuniciraju jedni s drugima i gledaju strah na licima svojih prijatelja dok se vrte u krug“, navodi se na veb stranici Vonderland.

Oni koji su bili u vožnji bili su uspaničeni i najmanje jedna osoba je povraćala, rekao je jahač Spenser Parkhaus za CBC Nevs.

Jedanaestogodišnjak je rekao da su hidraulične ruke morale da prođu kroz ostatak vožnje pre nego što je grupa mogla da bude evakuisana. „Tako da je vožnja nastavljena i svi smo kao: 'Ne, molim te, ne želim da se ponovo zaglavim', rekao je on.

Incident je najnoviji u nizu kvarova na rolerkosterima koji su u poslednjih nekoliko meseci dospeli na naslovnice na nacionalnom nivou.

U julu, devet putnika oscilirajuće vatrene lopte na festivalu u Viskonsinu bilo je zaglavljeno naglavačke na nekoliko sati dok su prvi reagovali pokušavali da pronađu opremu za evakuaciju u vazduhu.

Samo nekoliko dana ranije, 325 stopa visok tobogan u Severnoj Karolini zatvoren je zbog popravke nakon što su posetioci prijavili da su videli potpunu pukotinu na jednoj od čeličnih potpornih greda. Inspektori su kasnije otkrili drugi strukturalni problem sa vožnjom i odbili da izdaju sertifikat o radu, preneo je Asošiejted pres.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading