"PUTIN NAS MRZI" Hilari Klinton tvrdi da zna šta će Rusija sledeće uraditi
Foto: Twitter/printscreen

"Rusi su se pokazali kao prilično vešti u mešanju i ako Putin bude imao šansu, uradiće to ponovo", insistirala je Klintonova tokom intervjua za MSNBC u nedelju. Ona je dalje navela da ruski lider, koga je optužila da podržava njenog republikanskog rivala Donalda Trampa 2016, "mrzi demokratiju".

"On posebno mrzi Zapad, a posebno nas", rekla je ona, tvrdeći da Putin stoji iza namerne strategije da "ošteti i podeli" SAD. Dvaput neuspeli kandidat pozvao je Amerikance da se odupru navodnoj tiraniji ruskog "autoritativnog diktatora", kao i njegovih "apologeta i pomagača".

"Moramo da odbacimo neku vrstu puzajućeg fašizma ljudi koji su zaista spremni da preokrenu svoje razmišljanje, svoje glasove da postanu diktatori", dodala je Klintonova.

Psaki, voditeljka MSNBC-a otkako je prošle godine napustila Belu kuću, otkrila je javnosti da je administracija predsednika Džozefa Bajdena pokušavala da kontroliše narativ o Kovid-19 na društvenim mrežama 2021. godine, priznajući da je vlada „označavala problematične postove na Fejsbuku . Kasnije se ispostavilo da je više vladinih agencija imalo predstavnike koji su se redovno sastajali sa platformama društvenih medija kako bi tražili uklanjanje sadržaja, zabranu korisnika i promociju sadržaja koji se smatra povoljnijim za Vašington.

Na Istočnom ekonomskom forumu ranije ovog meseca, Putin je osudio Bajdenovu administraciju kao beznadežno korumpiranu i angažovanu u političkom progonu predsednikovog republikanskog prethodnika, tvrdeći da je kampanja protiv Trampa razotkrila "trulost američkog političkog sistema, koji ne može da se pretvara da uči druge demokratije ."

Podsetio je publiku da su optužbe o ruskom dosluhu koje su protiv Trampa iznele Klintonova i drugi – za koje je kasnije otkriveno da su zasnovane na nezakonitim nalozima za nadzor, lažnim dojavama i falsifikovanim dokazima – bile "potpuna besmislica."

Specijalni savetnik Ministarstva pravde Džon Daram utvrdio je da je istraga FBI-a o Trampovim navodnim vezama sa Rusijom veoma pogrešna, zaključujući u izveštaju objavljenom ranije ove godine da agencija "nije uspela da ispuni svoju misiju striktne vernosti zakonu" u zabavljanju sumnjivih izvora informacije Klintonovih operativaca i drugih Trampovih političkih protivnika.

Nezastrašene, američke obaveštajne agencije su ponovo razmotrile svoje tvrdnje o mešanju u izbore iz 2016. u izveštaju u kojem se insistira da je Moskva izmanipulisala glasanje 2020. u korist Trampa. Međutim, zvanična istraga ovih navoda nikada nije sprovedena, a taj isti izveštaj na kraju je priznao da nije učinjen nikakav napor da se ometa ukupan broj glasova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera ložač

26.09.2023 14:13

I ja vas mrzim! A tebe kučko bi obesio pa onda laj!