POMOGLA ČOVEKU NA RUBU EGZISTENCIJE, A ONDA JE SHVATILA DA JE PREVARANT Besna žena sve podelila na društvenim mrežama (FOTO)
Foto: Shutterstock

Upravo se takav jedan slučaj dogodio u Splitu.

Naime, na popularnoj društvenoj mreži postoji grupi Empatija Split koja broji na hiljade članova koji često pomažu ljudima u nevolji tako što im poklanjaju (većinom korišćenje, ali i dalje upotrebljive stvari), ali i čine usluge onima kojima je pomoć potrebna.

Međutim, sudeći po onome što je objavila Jagoda Laco, jedna od osnivača i administora grupe, ima i onih koji itekako iskorišćavaju tuđu dobrotu, a uopše nisu u potrebi, prenose hrvatski mediji.

"Mala napomena članovima: grupa nije osnovana da bi se opremali apartmani za najam, imajte to na umu. Gospodina molim da se sam isprati. Kao što je vidljivo, šporet uzet u Empatiji završio u apartmanu za najam", napisala je Laco i priložila screenshot-ove iz kojih je vidljivo kako je jedna Splićanka u februaru ove godine poklonila bocu plina i kombinovani šporet, a onda je pre nekoliko dana isti taj šporet osvanuo u prilično luksuzno uređenom apartmanu, koji se sada nudi studentima.

Šporet

Facebook

 

Članovi grupe ogorčeni su zbog ovakvog postupka.

"Zar ima i takvih? Imati stanove u najam naplaćivati pod zlatom i ne osigurati belu tehniku! Sramot", "A šta ima da je kukao kako nema i skupljalo se na sve strane za njega i porodicu, a sad frajer apartman iznajmljuje", "Za tog istog su se u ovoj grupi skupljali i novci. U ovoj grupi je sve teže prepoznat onima kojima je pomoć potreba od lešinara", ređali su se komentari. Uskoro se javio i prozvani muškarac.

"Vas treba prijaviti šta radite i s čim ste se bavili pre nego šta ste došli u ovu grupu...", ljutito je napisao i  dodao kako je šporet uzeo dok mu je deda bio živ i stan napušten te je najavio privatnu tužbu od strane advokata za lažno optuživanje.

"Sramite se", napisao je.

Stigao mu je i odgovor od administratorke grupe.

"Slobodno pokrenite i dobro se pripremite, dosta sam ćutala. Možete pisati šta god Vam srce želi, ja se neću bazirati na pričama nego činjenicama i onog što se tiče Empatije. Ako Vas se drugi boje, ja se ne bojim. Imajte to na umu, mene nećete zastrašiti", napisala je Laco.

Laco je za hrvatske medije rekla kako se na početku ne može znati ko iskorišćava pomoć ove FB zajednice, ali da se zna dogoditi da se vrlo brzo razotkriju. A tada im sledi izbacivanje iz grupe kako bi se moglo pomoći onima kojima je pomoć zaista potrebna.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading