Mačka uživa dok je maze
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Mačka Dejzi nije uspela da se vrati kući ubrzo nakon što se preselila u oblast Kerfili iz Dorseta sa svojim vlasnikom, Sian Sekton, 2012. godine.

Ali prošle nedelje, gospođa Sekston je primila iznenadni telefonski poziv od veterinara iz Caerphilli-ja koji je rekao da je mačka sa mikročipom dovedena u kliniku.

„Još sam u šoku“, rekao je 43-godišnjak.

Gospođa Sekston, koja se od tada preselila u Ridifelin, Ronda Sion Taf, rekla je da je otkrila da je Dejzi živela kao lutalica u Kerfiliju više od decenije.

Meštani su je odveli kod veterinara zabrinuti za njeno zdravlje.

Dejzi je bila "potpuno slepa" i imala je mačji grip, rekla je gospođa Sekston.

"Kijala je i piskala, a oni [ljudi koji su je doveli] nisu mislili da će preživeti još jednu zimu napolju", dodala je ona.

Sa 17 godina, istih godina kao i njena sestra Dori koja je i dalje u vlasništvu gospođe Sekston, Dejzi dobro reaguje na lekove.

"Ona je preživela sve ovo vreme i sada se u poslednjim danima konačno vraća kod nas", rekla je ona.

„Nadajmo se da će doživeti ostatak svojih dana sa nama“, dodala je ona.

Kada Dejzi bude dovoljno zdrava, ponovo će se spojiti sa svojom sestrom i upoznati sa dve druge mačke u domaćinstvu, Tili i Sparkl.

„Biće zaista zanimljivo ponovo ih predstaviti. Pitam se da li će se prepoznati“, rekla je gospođa Sekston.

Ona je opisala Dejzi kao „veoma ljubavnu“ i koja želi puno pažnje, uprkos tome što je toliko godina živela kao divlja mačka.

Gospođa Sekston i njen muž će se uskoro preseliti u Bridžend, što znači da će Dejzi od sada "možda morati da bude kućna mačka", nasmejala se.

„Ne želim da ponovo nestane“, rekla je.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading