Policajac maltretira devojku
Foto: Printscreen/Printskrin: Dauphin County DA

Oženjeni policajac Državne policije Pensilvanije suočava se sa optužbama zbog kojih bi mogao da završi u zatvoru, pošto je navodno nasilno pritvorio svoju bivšu devojku i obavezao je na program lečenja mentalnog zdravlja pod lažnim tvrdnjama, javlja "New York Post".

Ronald Dejvis (37) uhapšen je u četvrtak zbog optužbi da je zloupotrebio ovlašćenja da bi izvršio ovaj neverovatan zločin zbog koga je njegova bivša devojka bila nepropisno zatvorena u medicinskoj ustanovi nekoliko dana, saopštilo je okružno tužilaštvo Dofin.

Dejvis joj je navodno rekao: "Znam da nisi luda, slikaću te kao ludu", što je dovelo do prinudnog lečenja, tvrdila je žrtva, prema sudskim dokumentima koje je objavila kancelarija okružnog tužioca.

Njegova potraga za načinom na koji će da se osveti bivšoj počela je 21. avgusta kada je zatražio pomoć od kolega jer je rekao da je žrtva — koju je okružni tužilac identifikovao kao M.F.  "imala probleme sa mentalnim zdravljem", prema izjavi o verovatnom uzroku.

Po savetu državne policije, Dejvis je, u to vreme van dužnosti, kontaktirao zvaničnike okruga preko svog službenog mejla i predstavio se kao policajac, kako bi dobio naređenje za privođenje nakon što je predao navodne tekstove od nje u kojima je pretila samoubistvom, navodi se u sudskim dokumentima.

Kada je dobio naređenje, policajac je krenuo za ženom, sa kojom je izlazio oko četiri meseca, pre nego što su uniformisani policajci stigli do nje, tvrde vlasti.

"Sam ću se pobrinuti za to", navodno je rekao.

Dejvis i njegov civilni saputnik pronašli su žrtvu na izletištu u državnoj šumi gde ju je pokupio i odneo do svog automobila pre nego što su se njih dvoje borili na zemlji, navodi se u izjavi

Dejvis se na snimku vidi kako sedi na svojoj bivšoj koja je tvrdila da ju je oborio na zemlju.

Takođe je rekla da joj nije potrebna pomoć i da je želela da pobegne od policajca.

"Ti si lud", rekla je. "Apsolutno si lud... a onda me snimaš da ja izgledam luda."

Dok je pokušavala da se oslobodi, Dejvis ju je izmakao i držao na zemlji u "u rvačkom stilu".

Više puta njegova bivša devojka je rekla "Ne mogu da dišem" dok je bio na njoj.

Kada su ustali, Dejvis ju je obuzdao dok je više puta ponavljala da nije uradila ništa loše, a što se vidi na ovom mučnom snimku.

"Zašto me tretiraš kao kriminalca?", pitala ga je pre nego što su uniformisani policajci stigli i odveli je u bolnicu.

M.F. je izgledala kao da "istinski ne razume zašto je zadržana", navodi se u sudskim spisima.

Ona je zadobila povrede čela, trupa, leđa, zadnjice, podlaktica, kolena i donjeg dela tela, navodi se u dokumentu.

 

 

Bivša devojka je bila nevoljno vezana pet dana i za to vreme nije pokazivala nikakve samoubilačke misli, prema medicinskom osoblju.

Puštena je 26. avgusta, a policija je potom s njom obavila razgovor.

Kada su policajci videli poruka koje su razmenjivane između para, shvatili su da ne postoji razlog da je nateraju na lečenje, sapoštila je policija.

Njene navodne "samoubilačke" poruke koje je Dejvis koristio protiv nje izgledale su kao da su hipotetičke prirode i deo veće rasprave oko njihovog pogoršanja odnosa, saopštile su vlasti.

"Dok je Dejvis davao tekstualne poruke od žrtve... i tvrdio da su samoubilačke, on nije uspeo da pruži pun kontekst tih poruka", navodi se u izjavi. "U stvari, tekstualne poruke su bile kulminacija većeg, domaćeg spora između njega i žrtve. Uzeti u kontekst, tekstovi su otkrili njenu frustraciju Dejvisom i njegovim kontrolnim ponašanjem... a ne istinsku želju da sebi naudi."

Dejvis, za koga su tužioci rekli da je oženjen i da ima porodicu, suočava se s optužbama za krivično delo davljenja, protivzakonito ograničavanje slobode, lažno zatvaranje, napad, bezobzirno ugrožavanje druge osobe i ugnjetavanje.

On je u pritvoru bez prava na kauciju, saopštila je kancelarija tužioca.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading