STRAVIČNE RANE I PODLIVI On se protivio zabrani opasne rase, a sada ga je jedan takav pas pokidao (UZMENIRUJUĆI FOTO)
Foto: Shutterstock

Vlasnika psa koji se izjasnio protiv predložene zabrane američkog XL bulija jedan je izubijao i navodno ga je napao i vlasnik - ostao je sa jezivim ranama i modricama nakon incidenta

Čovek koji je branio XL bulije u svetlu predstojeće zabrane je napadnut od strane jednog psa te rase.

Ben iz Vulverhemptona, napadnut je oko 22 sata u petak (22. septembra).

MailOnline izveštava da je zamolio vlasnika psa da ga stavi pod kontrolu jer je bio van svog povodca. Vlasnik je tada navodno naredio psu da napadne Bena pre nego što je i sam napao 38-godišnjeg oca troje dece

Ben je ostao sa ubodnim ranama i dubokim modricama nakon incidenta. Ima i povredu očne duplje.

Čoveka napao pas u Engelskoj

Društvene mreže

 

 

On se ranije izjasnio protiv zabrane ove rase. Iako ne poseduje XL Buli, on je vlasnik psa i rekao je na mreži: „Svaka rasa se može naučiti da bude agresivna. Vreme je da prestanemo da krivimo pogrešan kraj povodca."

Policija navodno i dalje radi na pronalaženju psa i njegovog vlasnika. Ben je rekao za MailOnline: „Bio sam napolju i uživao u večeri kada sam naišao na veoma opakog vlasnika psa. Kada sam ga zamolio da stavi svog psa na povodac, naredio je svom psu da napadne, što je i učinio. Mislim da sam zadao nekoliko odbrambenih udaraca, ali nisam mogao da se merim sa pasom i njegovim opakim vlasnikom. Hvala svom bolničkom osoblju koje mi je pomoglo.”

Ben je u to vreme šetao psa sa porodicom. Rođak je rekao da je cela porodica ostala "potresena" incidentom. Dodali su da se sada oporavlja, ali i dalje ne smatraju da rasu treba zabraniti.

Rekli su: „Treba ih registrovati i zbrinuti kako treba. Ovi psi ne bi trebalo da se koriste kao oružje i to je ono što je ovaj vlasnik koristio kao oružje.”

Policija Zapadnog Midlenda potvrdila je da istražuje slučaj. Portparol je rekao: „Policajci su prisustvovali i pronašli muškarca u 30-im godinama sa povredama lica i noge. Hitna pomoć mu je pružila pomoć pre nego što je odveden u bolnicu na dalje provere. Nastavljamo sa upitima od kuće do kuće i pregledom nadzornih kamera iz tog područja.

Dana 23. septembra, stotine vlasnika Cl Bulija spustilo se u London da odbrani kontroverznu rasu. Držali su plakate sa raznim sloganima uključujući „ne maltretirajte naše pse“.

Uprkos masovnom odbijanju, Vlada je odlučila o američkom nasilniku KSL – a zabrana bi trebalo da stupi na snagu krajem godine prema Zakonu o opasnim psima, prenosi dailystar.co.uk.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading