Ćerke
Foto: Alo/Foto: Printscreen/Društvene mreže

 Najstarija ćerka je preživela dovoljno dugo da pozove hitnu i kaže dispečeru da ju je upucala njena majka. Porotnici su čuli snimak tog poziva tokom dvonedeljnog suđenja koje je bilo toliko traumatično da su se raspitivali da li mogu da dobiju terapiju traume. Na sudu je saslušano da je mama ubila svoje ćerke nakon spora sa svojim otuđenim mužem Ronaldom Jangblodom zbog zabrinutosti da će se njena mlađa ćerka preseliti u Misuri sa njim.

Ona je detektivima rekla da je planirala da ubije njih i sebe nakon dugotrajnog spora oko starateljstva. Ron Jangblod, njen bivši muž, rekao je nakon saslušanja da je želeo da se preseli u Mizuri sa obe ćerke, ali je nevoljko pristao da uzme samo Bruklin nakon što se njegova bivša žena protivila. Vlasti su saopštile da je svoje ćerke hranila tabletama za spavanje, pre nego što ih je upucala u krevet.

Porota je preporučila 78 godina zatvora nakon što je tokom izricanja presude saslušala svedočenje da je Jangblod odrasla u siromaštvu u Argentini, da je bila fizički i seksualno zlostavljana kao dete i da je pribegla seks radu kao tinejdžerka da bi izdržavala svoju stariju ćerku. Pre nego što joj je izrečena presuda u petak, Jangblod je više od 30 minuta govorila o svojim ćerkama i poteškoćama koje je imala u njihovom odgajanju. „Bila sam dobra majka, ali nešto se desilo, ne znam kako da to objasnim“, rekla je sudiji preko španskog prevodioca. „Nešto mi je eksplodiralo u umu. Advokati odbrane tražili su da se dve kazne za ubistvo izvode istovremeno, a ne uzastopno, što bi smanjilo kaznu sa 78 na 42 godine. Sudija Okružnog suda u Ferfaksu Rendi Belouz rekao je da ne vidi razlog da smanji preporuku porote.

Po državnom zakonu nije imao mogućnost da ga poveća. „Majke i očevi imaju mnogo obaveza, ali nijedna nije ozbiljnija od zaštite svoje dece“, rekao je on. „Tragično, njihova majka je postala instrument njihove smrti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading