Ubistvo navijača AEKA
Foto: Printscreen/Printscreen

Kako piše "Jutarnji list" od deset "Bed blu Bojsa" čije je hapšenje traženo evropskih nalogom, i to po zahtevu grčkog pravosuđa, uhapšeno je njih devetorica, a za jednim se još traga.

Petorica su uhapšeni u petak i prvo su sprovedeni u sedište kriminalne policije PU Zagreb, nakon toga njima je određen pritvor.

Kako navodi list, policija je postupala po evropskom nalogu za privođenje, te je obavljala formalnosti koje su zahtevale vlasti Grčke.

Grčke vlasti traže da im se "državljani Hrvatske predaju radi osiguravanja krivičnog procesa zbog udruživanja u zločinačku organizaciju radi počinjenja krivičnog dela".

Imena desetorice navijača nađena su na spisku putnika koji su putovali u Grčku i registrovani su prilikom prelaska više graničnih prelaza.

Ipak, nisu navedeni konkretni dokazi koji bi ukazivali da su učestvovali u neredima i tuči koja je izbila 7. avgusta, veče pre drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koju je veče kasnije trebalo da odigraju AEK i Dinamo.

Podsetimo, veče pre meča u blizini OPAP arene, u atinskom kvartu Nova Filadelfija učestvovalo je na stotine navijača pomenutih klubova kao i navijači Panatinaikosa, a tada je ubijen navijač AEK-a Mikalis Kacuris (29).

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading