Timoti Meklin
Foto: Printscreen/My Space

Kobne noći, Li je ničim izazvan počeo da ubada Meklina koji je u tom trenutku spavao. Međutim,nakon što je jadnog mladića ubo 60 puta, on se nije zaustavio već ga je i kanibalizovao naočigled drugih putnika.

Ovo je priča o jezivoj smrti Tima Meklina 

Tim Meklin, karnevalski radnik putovao je kući gde ga je čekala njegova trudna devojka,a te noći odlučio je da sedne u zadnji deo autobusa i sluša muziku.
Oko 6:00, putnik po imenu Vinsent Vejguang Li, poznat kao Vins Li, ušao je u autobus u Eriksonu u Manitobi. Iako je najpre seo u prednji deo autobusa, on se u jednom trenutku premestio i seo je pored mladića koji je u tom trenutku spavao. On je zatim iznenada izvadio nož kojim je mahnito počeo da ubada mladića u vrat i grudi.

Vozač je odmah otvorio vrata, većina putnika je pobegla, a jedan čovek pokušao je da spreči pomahnitalog ubicu.


Timoti Meklin

My Space

 

Uprkos naporima da pomognu, putnik i vozač su takođe morali da napuste vozilo jer je Li pretio nožem da će i njih povrediti. Vozač je zaključao autobus kako ubica ne bi mogao da pobegne, ali tad je usledio horor kakvom se niko nije nadao. 

Naime, Li je odsekao i podigao Meklinovu glavu kako bi putnici mogli da vide šta radi, a onda je nastavio da komada i jede njegovo telo. Putnici su plakali, vrištali i povraćali, a policija je tek nakon pet sati uspela da uhapsi kanibala kada je pokušao da pobegne, nakon čega su ga pripadnici policje dva puta upucali.

Forenzičari su uspeli da uzmu nekoliko delova tela, nos, uvo i jezik su pronašli u džepu zločinca, a srce i oči nikada nisu pronađeni, jer je kanibal i njih pojeo.

Li tvrdi da mu je Božji glas rekao da ubije

 Vinsent Li je 2012. godine rekao kako mu se javio "božji glas" koji ga je naveo da počini zločin.

„Glas mi je rekao da sam treća priča iz Biblije, da sam kao drugi dolazak Isusa [i da] treba da spasem ljude od napada svemirskih vanzemaljaca“, objasnio je Li, dodajući „stvarno izvinjavam se."

Pripremajući se za svoju navodnu misiju, Li je sledio uputstva glasa da putuje širom zemlje, često peške ili autobusom. Nestajao je iz svog doma danima, što je kasnije potvrdila njegova supruga, koja je za Toronto Star rekla da je često nestajao, lutao i odlazio na neobjašnjiva putovanja autobusom. Li je bio ubeđen da je u stalnoj opasnosti od infiltratora vanzemaljaca i počeo je da nosi nož za zaštitu. Li je verovao da je Meklin zapravo demon i vanzemaljac kojeg je trebalo „uništiti“ i otišao je do toga da mu je unakazio telo da bi ga sprečio da se vrati u život.

Vins Li

Profimedia

 
Posledice tragedije

U martu 2009. godine, Li je proglašen odgovornim za ubistvo, a zbog mentalne bolesti je odveden je u centar za mentalno zdravlje Selkirk.

Za porodicu Tima Meklina, to se teško osećalo kao pravda.

„Li je to ipak uradio“, rekla je Meklinova majka, Kerol Dedeli.

„Bez obzira da li je bio u pravom raspoloženju ili ne, on je ipak uradio to. U tom autobusu nije bilo nikoga ko je držao nož i sekao moje dete.”

Meklinov otac, Tim Meklin stariji, suočio se sa svojom tugom tako što je tetovirao lice svog sina preko srca, ali je rekao za Bi-Bi-Si da su neki dani još uvek bili borba.

„Iako pokušavamo da idemo napred, to je i dalje izazov. Ne verujem da ćemo se ikada potpuno oporaviti“, rekao je on.

U čast sećanja na Tima Meklina, beli krst koji nosi njegovo ime postavljen je duž puta u Portage la Prairie. Ispod njegovog imena, urezana u ispucanu belu boju, nalazi se iskrena poruka njegovog oca: „Uvek mislim na tebe, sine. Voli tatu.”

Pušten iz zatvora

 U februaru 2017, Vincent Li je dobio apsolutni otpust i od tada živi sam u zajednici u Manitobi u Kanadi. Pokrajinski odbor za reviziju krivičnog zakona je utvrdio da on više nije dužan da prisustvuje godišnjim pregledima niti da bude pod pomnim nadzorom. Li je na kraju promenio ime u Vil Li Bejker i živi kao slobodan čovek. Vest o njegovom oslobađanju izazvala je kontroverzu i gnev među onima koji su pogođeni tragedijom, uključujući majku Tima Meklina, DeDeli. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading