SKANDAL NAD SKANDALIMA Staricu (83) posle operacije kuka vratili u kuću drugog pacijenta, ostavljena u njegovom krevetu
Foto: Shutterstock

Starija žena koja je otpuštena iz bolnice na morfijumu vraćena je u kuću pogrešnog pacijenta i greškom ostavljena u njegovom krevetu.

Džojs Rajt (83) je pogrešno otpuštena iz bolnice Pilgrim u Bostonu posle operacije kuka i odvedena u kuću udaljenu 40 milja od mesta gde živi u u Linkolnširu.

Bolnički radnici otvorili su sef za ključeve namenjen otpuštanju druge pacijentkinje, a zatim su je u utorak ostavili u tom krevetu.

Njen sin Endi (55) nije znao da je poslata kući i saznao je tek kada su je sledećeg jutra pronašli rođaci drugog pacijenta.

Endi je za Bi-Bi-Si rekao: „Bio je mrak i moja mama je bila na ublažavanju bolova, na morfijumu, tako da su je očigledno stvari bile pomalo zbunjujuće. „Nije baš shvatila [gde je bila] u to određeno vreme i očigledno je bila prilično pospana.“ Rekao je da je to "apsolutno šokantno" i da se plaši da se moglo dogoditi nešto gore.

On je za The Sun rekao: „To je neverovatno. Šta ako su mojoj mami dali pogrešan lek? Mislio sam da pacijenti nose narukvice tako da se to ne može dogoditi." 

Endi je rekao da je bio „veoma, veoma ljut” kada je saznao za „epsku grešku” i da veruje da je ono što se dogodilo „rezultat pritiska pod kojim su svi”.

Osoblje Hitne pomoći je požurilo da je preuzme iz kuće i vratilo je u bolnicu, a ona je sada dobro i „dobrog raspoloženja“.

„Rekla je da je i krevet udoban“, dodao je.

Smatralo se da su je pomešali sa drugom pacijentkinjom u susednoj sobi koja je bila spremna da ide kući.

Portparol bolnica United Lincolnshire NHS Trust i East Midlands Ambulance Service je rekao:

„Razgovarali smo i sa pacijentima i sa njihovim porodicama da bismo im ponudili naša srdačna i iskrena izvinjenja. „Ovo očigledno pada ispod standarda nege koju želimo da pružimo. Pregled je u toku kako bi se osiguralo da se to više ne ponovi.’

Trust je od tada pokrenuo istragu o tome šta se dogodilo.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading