Pacov umalo pojeo bebu
Foto: Alo/Foto: Pixabay

Šestomesečnu bebu su, u njegovom krevetiću pacovi ugrizli i umalo pojeli živu.

Policija je pozvana u kuću u Evansvilu, Indijana, nakon što je Dejvid Šonabaum prijavio da je pronašao svog malog sina prekrivenog krvlju u svom krevecu.

Dečak je imao više od 50 ujeda po obrazu, nosu, čelu, nožnim prstima, stopalu i butini, rekli su policajci koji su reagovali 13. septembra.

Njegovi prsti su u pojedinim delovima izgriženi do kosti, a desna ruka izgrizena od šake do lakta . Njegova telesna temperatura bila je izuzetno visoka i bila mu je potrebna transfuzija krvi, navodi se u izjavi. 

Beba je hitno prebačena u bolnicu, a zatim helikopterom u drugu medicinsku ustanovu u Indijanapolisu.

Imali su još trogodišnje i šestogodišnje dete koji žive u kući,  kao i decu od seste, koja ima dvogodišnje i petogodišnje dete.

Policajci su pronašli kuću prekrivenu izmetom pacova i smećem. David je rekao policajcima da su u martu počeli da imaju problem s miševima i pacovima.

Dvoje dece su 1. septembra rekli učiteljici da su miševi grizli prste na nogama dok su spavali.

Radnik Državnog odeljenja za dečije usluge posetio je kuću četiri dana kasnije i Turman je rekla da su nožni prsti njenog deteta verovatno ogrebani okvirom kreveta, rekli su policajci.

Narednica policije iz Evansvila Ana Grej nazvala je to jednim od najgorih slučajeva zanemarivanja dece u decenijama. „Zaista je teško to videti“, rekla je Grej za VFIE, „A ponekad je zaista teško zadržati prisebnost i biti profesionalan.“

Komšinica, Tereza ​​Favors, rekla je da su Šonabaumovi i Turmanovi „uvek bili kul“ i da su izgleda brinuli o bebi. Bila je šokirana kada je saznala za ugrize. „Kako dete bude ugrizeno više od 50 puta, a niko ne zna da je dete ugrizeno“, rekao je Favors za TV stanicu.

Svi se suočavaju sa optužbama za zanemarivanje dece.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading