SVET UPOZOREN NA NOVO ŽARIŠTE! Situacija opasnija od one u Ukrajini: "Niko nije spreman na ovo, prerasta u ..."
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

- Smatramo da je situacija oko Palestine opasnija od one oko Ukrajine, jer ako međunarodna zajednica ne učini ništa da zaustavi politiku Izraela, ako ne bude insistirala na principu dve države, ona preti da preraste u verski rat, a niko nije spreman na to - rekao je Nofal za TASS.

On je podsetio na reči palestinskog predsednika, Mahmuda Abasa, koji je rekao na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, da kada jednom bude pokrenut verski rat, niko neće moći da ga zaustavi.

Prema njegovim rečima, takav scenario bi bio opasan ne samo za Palestince i Izraelce, već i za ceo svet. Nofal je istakao da je trenutna situacija oko Palestine izuzetno napeta.

- I mislimo da je krajnje vreme da Ujedinjene nacije sazovu mirovnu konferenciju o Bliskom istoku koja bi pomogla uspostavljanju trajnog mira u regionu - dodao je on.

Obraćajući se na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, palestinski lider Mahmud Abas pozvao je na organizovanje mirovne konferencije o Bliskom istoku koja bi uključila sve zainteresovane strane u rešavanju palestinskog problema na osnovu rezolucija UN.

(Tanjug)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading