Pucnjava u Filadelfiji
Foto: AP/Yong Kim (MBI)

Šestogodišnji dečak i dalje je u kritičnom stanju nakon što je komšija navodno upao u njegovu kuću u Teksasu 11. septembra i napao ga bejzbol palicom.

Dečakova porodica je u sredu objavila informacije na GoFundMe, gde je prikupljeno više od 200.000 dolara za pokrivanje bolničkih računa i potencijalne pravne troškove.

"Džeremi je i dalje na kritičnoj nezi, ali nastavlja da pokazuje pokrete u svim udovima i reaguje", navodi se u ažuriranim informacijama na sajtu za prikupljanje sredstava.

Vlasti su saopštile da je komšija porodice, 39-godišnji Danijel Logan, nasumično napao dečaka.

Logan je optužen za teški napad i ranjavanje deteta smrtonosnim oružjem. Njegov advokat nije odmah odgovorio za "HuffPost", a on se još nije izjasnio o krivici. Njemu je naložena procena sposobnosti, pokazuju sudski spisi.

Prema saopštenju kancelarije šerifa okruga Vilijamson, policajci su se odazvali oko 5 sati ujutru na poziv u Džeremijevu kuću u Džordžtaunu u Teksasu.

Vlasti su saopštile da je Logan, koji je bio naoružan bejzbol palicom, provalio u kuću svojih komšija i napao Džeremija, a potom i svoju majku, koja je pratila do komšijine kuće i molila ga da prestane.

Prema izveštaju o hapšenju, Logan je provalio kroz komšijska zadnja vrata, otišao na sprat u Džeremijevu spavaću sobu i udario dečaka u glavu, uzrokujući višestruke prelome lobanje deteta i otok na mozgu. Navodno je palicom udario i sopstvenu majku u lice.

Kancelarija šerifa okruga Vilijamson nije odgovorila na zahtev "HuffPost"-a za komentar.

Loganova supruga rekla je istražiteljima da se probudila od glasnog udara i da je videla rupu u ogradi koja je razdvajala njen dom od kuće njenih komšija.

Loganova supruga je istražiteljima rekla da je videla kako njena svekrva izlazi iz kuće suseda prekrivena krvlju i da je "frenetično vrištala da Danijel ubija sve unutra", tražeći od njegove supruge da pozove hitnu službu.

Nekoliko dana kasnije, član zajednice je pokrenuo onlajn prikupljanje sredstava za Džeremija. Akcija prikupljanja sredstava opisuje šestogodišnjaka kao "živahno dete sa srcem punim snova i budućnošću punom potencijala" koje je želelo da se obuče u Ajron Mena za Noć veštica.

"Njegov nevini osmeh je zamenjen bolom i patnjom, ali odbijamo da ga pustimo da se sam suoči s ovom bitkom", navodi se u akciji za prikupljanje sredstava.

Džeremijev otac rekao je američkom državniku da je njegov sin aktivno dete koje uživa u džiudžicuu, fudbalu i slikanju.

"Govorio je tečno kineski i učio kineske znakove, svirao klavir i bio je uzor, heroj svom mlađem bratu", rekao je njegov otac. "On je super."

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading