policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Vlasti Džordžije otkrile su počinioca strašnog ubistva 1972. devetogodišnje Debi Lin Randal.

Tužilaštvo je imenovalo Vilijama B. Rouza kao osumnjičenog za otmicu, silovanje i brutalno ubistvo Debi pre 50 godina.

"Tokom godina sam naučio da nije dobro ako mrziš ili se ljutiš", rekao je njen brat Melvin na konferenciji za novinare u utorak.

Melvin Randal je jedini živ član porodice koji je dočekao ove vesti. Debina mama je umrla od leukemije 2018, a otac je umro prošle godine.

"Voleo bih da je moja mama ovde, ali znam da u raju zna da je najzad gotovo, i ja želim da zahvalim svima koji su omogućili da ovaj dan dođe", dodao je Debin brat.

Debi se vraćala kući iz perionice veša 13. januara 1972. godine kada je oteta.

U to vreme, 4.000 ljudi je tragalo za njom, a njeno telo pronađeno je 16 dana kasnije.

Dvoje lokalaca reklo je da je tamni pikap bio parkiran na parkingu u blizini Debine kuće i da se brzo udaljio. Na parkingu je ostao samo prašak za veš.

Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila davljenjem. Dok je slučaj decenijama zbunjivao istražitelje, ključni dokazi, odnosno kosa i komad tkanine sa cvetnim dizajnom, sa njenog tela su čuvani.

Zahvaljujući DNK testiranju, komad tkanine je poslat u laboratoriju 2015. godine što je rezultiralo profilom nepoznatog muškarca.

Daljim DNK testiranjem 2023. godine otkriven je Rouz, koji je u vreme ubistva imao 24 godine i živeo je u istom stambenom naselju.

Rouz je izvršio samoubistvo dve godine nakon Debine smrti.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading