Hanter Bajden
Foto: Alo/Profimedia

Hanter je u podnesku, koji je podnet u utorak, zatražio da se njegovo prvo pojavljivanje pred sudom održi na daljinu, objavio je Si-En-En (CNN).

U pismu sudiji za prekršaje Kristoferu Berku, Hanterov advokat je naveo da će se njegov klijent izjasniti da nije kriv po tri optužbe za krivično delo koje se odnose na posedovanje pištolja  2018. godine.

Advokat je istakao da će Hanter biti zadovoljan ukoliko budu ostvarena njegova ustavna prava da njegovo prvo pojavljivanje pred sudom bude putem video konferencije.

Hanter Bajden je prošle sedmice optužen po tri tačke u vezi sa kupovinom pištolja 2018. godine, uključujući davanje lažne izjave na federalnom obrascu jer tužioci tvrde da je on koristio droge u vreme kupovine i da mu zbog toga nije bilo zakonski dozvoljeno da poseduje oružje.

Hanter Bajden je letos pokušao da postigne dogovor sa tužiocima o navodnom prekršaju u vezi sa držanjem vatrenog oružja, kao i dva poreska prekršaja, ali su ti pokušaji propali.

Hanter Bajden je u ponedeljak podneo tužbu protiv poreske službe navodeći da su agenti nezakonito objavili informacije iz njegove poreske prijave u svedočenjima pred Kongresom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading