medvedev
Foto: EPA/EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev imao je danas misteriozno saopštenje na svom Telegram kanalu, piše Fontanka.

Nije poznato da li je saopštenje povezano sa pogoršanjem situacije u Nagorno-Karabahu. Podsetimo, azerbejdžansko Ministarstvo odbrane objavilo je danas početak „antiterorističkih mera“ u Nagorno-Karabahu.

- Jednom mi je jedan kolega iz bratske zemlje rekao: ’Pa ja sam ti stranac, nećeš da me prihvatiš’. Odgovorio sam kako sam morao: 'Nećemo suditi po biografiji, već po delima.' "Tada je izgubio rat, ali je na čudan način zadržao svoju poziciju. Odlučio je da okrivi Rusiju za svoj osrednji poraz -  napisao je Medvedev.

Odnosi između dve zemlje su se pogoršali

- Tada se odrekao dela teritorije svoje zemlje. Onda je odlučio da flertuje sa NATO-om, a njegova žena je prkosno otišla našim neprijateljima sa kolačićima. Pogodi kakva ga sudbina čeka - nastavio je on. Jermenija je nekada bila saveznik Rusije, ali su se odnosi dve zemlje u poslednje vreme pogoršali.

Moskva je potom pozvala jermenskog ambasadora da izrazi „oštar“ protest protiv serije „neprijateljskih koraka jermenske vlade“. Rusko ministarstvo spoljnih poslova je u saopštenju navelo odluku Jerevana da se pridruži Međunarodnom krivičnom sudu (MKS), da bude domaćin vojnih vežbi sa SAD i da supruga jermenskog premijera poseti Ukrajinu radi isporuke humanitarne pomoći.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading