Mala devojčica
Foto: Alo/Prinstcreen/društvene mreže

Nestanak Šanije Dejvis (5) iz Fajetvila u Severnoj Кarolini prijavljen je 10. novembra 2009. godine, a lokalne vlasti su prvobitno sumnjale na muškarca koji je opisan kao dečko njene majke. Ali prvobitni osumnjičeni je pušten na slobodu nakon što je policija dobila zastrašujući snimak CCTV, koji je pušten u javnost šest dana kasnije, a na kome se vidi kako muškarac nosi devojčicu kroz hotel skoro 60 kilometara udaljen od Fajetvila.

Čovek, identifikovan kao Mario Andret Meknil, tada je postao glavni osumnjičeni i 13. novembra se predao. Optužen je za otmicu, međutim, odbio da pomogne u pronalaženju Šanije. U početku je majka devojčice, Antoanet Nikol Dejvis, tvrdila da nije imala pojma šta se dogodilo, ali nakon što je primećena na bezbednosnim snimcima u blizini hotela promenila je priču.

Policiji je dala ime, optužujući svog nekadašnjeg dečka, koji je potom uhapšen.

Ali žena je tada priznala da je lagala i da je prodala svoju ćerku da bi isplatila dug od 200 dolara Meknilu. Policija je saznala da je noć pre nego što je Šanija nestala, 9. novembra, Meknil bio kod kuće sa svojom devojkom i malim detetom. Celo veče je uzimao kokain i pio alkoholna pića i pozivao svoje nekadašnje devojke.

Tokom noći je otišao do Antoanete koja mu je predala Šaniju da izmiri dug.

Antoaneta je potom oko 6 ujutru tetku Brendu Dejvis i njenog partnera i rekla da je devojčica nestala. Tada je izašla napolje da navodno potraži ćerku, ali u međuvremenu je njen sin rekao Brendi da je Meknil bio u kući. Brenda je izjavila da je Antoaneta u početku oklevala da pozove policiju, ali je na kraju prijavila nestanak Šanije u 6.52. sati.

Meknil se prema sudskim zapisima prijavio u hotel u Sanfordu nešto posle 6 ujutro dovodeći devojčicu u sobu. Oko 7.35 sati napustio je hotel noseći Šaniju.

Antoaneta Dejvis je ispitana na dan kad je Šanija nestala i još tri puta narednih dana. Nakon što je lažno optužila svog partnera, koji je tada oslobođen, priznala je da je Šaniju dala Meknilu i da će znala da će on odvesti devojčicu u hotelsku sobu da "ima seks" sa njom.

- Dala sam mu je da pokrijem 200 dolara. Trebalo je samo da ima seks - rekla je majka monstrum istražiteljima koja je kasnije promenila priču rekavši da je Meknil vodio njenu ćerku na seks sa drugim muškarcem.

Mediji su tada pisali da je dugovala Meknilu novac za drogu, ali okružni tužilac Кamberlend Bili Vest kasnije je saopštio da je pozajmio Šanijinoj majci 200 dolara da kupi hranu i plati hotelsku sobu kada su deca i ona ostali bez krova nad glavom. Nije imala novca da vrati Meknilu, a kobne večeri joj je rekao da želi novac ili seks.

Antoaneta je tada ponudila svoju petogodišnju ćerku.

Šanijina majka je 14. novembra 2009. godine optužena za trgovinu ljudima jer je navodno prodala svoje dete kao seksualnog roba. Policija se još nadala da će pronaći nestalu devojku živu, ali kako su dani prolazili njihova nada je počela da bledi.

Dete devojčice je pronađeno dva dana kasnije među leševima jelena u blizini ruralnog auto-puta Severne Кaroline. Obdukcijom je utvrđeno da se ugušila i da je imala povrede "nastale seksualnim napadom" neposredno pre nego što je umrla. Pomoćnica okružnog tužioca Rita Кoks rekla je porotnicima da je devojčica umrla sporom i mučnom smrću.

Meknil je osuđen na smrt u maju 2013. godine nakon što je osuđen za ubistvo, otmicu, trgovinu ljudima, seksualno ropstvo, uzimanje nepristojnih sloboda sa maloletnikom i seksualni prestup nad detetom od strane punoletnog prestupnika.

Šanijina majka je bila trudna kada je uhapšena. Dete je stavljeno na hraniteljstvo. Oktobra 2013. godine priznala je drugostepeno ubistvo, trgovinu ljudima, zaveru, otmicu, seksualni prestup, seksualno ropstvo i uzimanje nepristojnih sloboda sa maloletnikom. Izdržava kaznu od najmanje 17 godina i šest meseci, ali ne više od 21 godine i devet meseci. Predviđa se da će izaći iz zatvora 2029. godine.

Meknil i dalje čeka pogubljenje. Severna Кarolina nije izvršila nijedno pogubljenje od avgusta 2006. godine kad su tužbe odložile egzekucije u toj državi i nije jasno kad će se nastaviti.

BONUS VIDEO

 

 

Tagovi

Komentari (0)

Loading