Amerika
Foto: Alo/Foto: Printscreen/Društvene mreže

Dakle, kada se Džonson, radnik sa 8-godišnjim sinom, nije pojavio u aprilu 2018, to je podiglo crvenu zastavu za njegovu porodicu.

Njihova zabrinutost je eskalirala kada su saznali da je Džonsonova devojka rekla da ga nije videla nedelju dana, a porodica se obratila policiji.

„Nije bilo aktivnosti na društvenim mrežama. Nije odgovarao na tekstualne poruke“, rekao je major Rendal Stjuart, iz kancelarije šerifa okruga Samter.

To nije bilo kao Džonson, čiju je bliska porodica zvala „Turt“, prema njegovom velikom bratu, Fredu Braunu.

Potraga za Džerijem Džonsonom

Policija je započela istragu razgovarajući sa ljudima koji su bili najbliži Džonsonu, uključujući i njegovu devojku. Čula je da je Džonson možda povređen zbog svoje veze sa Naomi Kolins, prema reporterki Emili Skarlet.

Kolins, meštanka sa malim sinom, nestala je 2015. nakon što je navodno napustila klub sa neidentifikovanim muškarcem. U zajednici su se kovitlale glasine o tome šta joj se dogodilo. Nejasan rani dojava navela je policiju da smatra Džonsona osumnjičenim: Kolins je poslednji put viđen u društvu dve osobe koje su možda bile Džeri Džonson i čovek po imenu Brendon Daules.

„Potvrđeno je da su se Džeri i Naomi poznavali“, rekla je Skarlet. „Ali nije bilo dokaza koji ukazuju na to da Džeri ima veze sa Naominim nestankom.

Policija je obavila razgovore sa brojnim pojedincima, ali protiv bilo koga nije podignuta optužnica u istrazi o Kolinsu, rekao je Nikols.

Telo Džerija Džonsona pronađeno u jezeru

Nekoliko dana nakon istrage o nestalim osobama Džonsona, policija u Samteru je saznala da je telo muškarca otkrio ribar u jezeru Merion, udaljenom oko 80 milja.

„Telo je odgovaralo detaljima koji su stavljeni u nacionalnu bazu podataka o zločinima za naš izveštaj o nestalim osobama za Džerija Džonsona“, rekao je Nikols.

Žrtva u jezeru je bila privezana za kolica i opterećena blokovima pepela. Pogoršanje kože žrtve sugeriše da je kreč u nekom trenutku korišćen za pokrivanje tela, prema detektivima.

Potvrđeno je da je žrtva Džeri Džonson. Obdukcija je pokazala da je u njega pucano osam puta iz neposredne blizine iz pištolja, prema Ernestu Finiju, advokatu Trećeg kruga Južne Karoline.

Džonsonova porodica je bila zbunjena jer je bio „slatki momak“ bez neprijatelja, rekla je Skarlet.

Nakon što je Džonsonovo telo pronađeno, glasina je krenula u veliku brzinu. Istražitelji su bili dužni da provere sve izveštaje.

Jedan anonimni tipster je rekao da je Džonson ubijen i zakopan, a zatim iskopan i ponovo zakopan. Prema Nikolsovim rečima, slučaj Kolins izazvao je sličnu priču.

„Jedna glasina je bila da je Naomi nestala jer je bila sahranjena, a zatim iskopana i preseljena“, rekao je Nikols.

Lokalna stanovnica Kimberli Meklaud se javila sa ubedljivim savetom. Rekla je policiji da je kupovala za svog dečka Entonija Dila, za kojeg je verovala da bi mogao biti povezan sa slučajem Džonson. 20. aprila, nekoliko dana nakon što je Džonson nestao, kupila je kreč, rukavice i plastične folije u poljoprivrednoj radnji.

Provera Dila je otkrila da je imao spisak sitnih prekršaja.

Stephen Stinnete se pojavljuje kao osumnjičeni za ubistvo
Dok su se detektivi spremali da intervjuišu Dila, doušnik im je rekao da je osoba sa kojom su zapravo morali da razgovaraju njegov prijatelj, Stiven Stinet.

Istražitelji su se oslanjali na Stinetovu devojku, Til Leviner, za informacije o Džonsonovom ubistvu.

Leviner je rekao da je Stinete ubio Džonsona i zakopao ga u šumi, objašnjavajući da je Džonson udubio Stinetov kamion, što ga je razbesnelo. Stinet je upucala Džonsona u prisustvu njegovog prijatelja Endrua Skarija, tvrdila je.

Ona je takođe rekla da su Stinet i Skari zakopali Džonsonovo telo, ali da je kasnije „prevezeno sa jedne lokacije na drugu“.

Stinnete se brinuo da će Skari brbljati pa je angažovao Dill-a da iskopa Džonsonovo telo i premesti ga u drugi grob.

„Stiven Stinet je dva puta sahranio Džerija Lamarsa Džonsona u šumi“, rekao je Nikols.

Ali Stinnete nije bio gotov. Angažovao je svoju majku Lizu Avins i Levinera da mu pomognu da potopi Džonsonovo telo u jezero

Hapšenje i izricanje presude Stivena Stineta


Pribavljeno je više naloga za pretres i hapšenje kako bi se ljudi našli iza rešetaka.

Stinettova rezidencija je pokazala da je otišao na lam, ali su ga primetili službenici policije Kolumbije. Nakon potere, Stinet je priveden.

Detektivi su ušli u trag Avinsu, koji je takođe priveden. Za nekoliko dana privedeni su i Skari Dil.

BONUS VIDEO

Tagovi

Komentari (0)

Loading