tunel
Foto: Printscreen/Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

“Država i u ovom trenutku daje odgovor i preduzima sve mjere na planu pronalaženja činilaca i nalogodavaca ovog dela”, rekao je Kovač.

Sutkinja Višeg suda Vesna Kovačević kazala je da u Višem sudu ima 14 postavljenih kamera.

“Od ulaznih vrata Višeg suda, pa hol,  pa imamo kamere koje prate stepenice do prvog sprata gdje su sudnice, zatim kamere koje prate stepenice gde se nalazi depo, do samih vrata gdje se ulazi u depo. Kamerama je pokriveni i hodnici gde se nalaze  prostorije, između ostalih, i prostorije gdje borave pritvorena lica. I to je pokriveno kamerama… Pa ko bi očekivao da postavimo kamere u depou, kada se ta prostorija nalazi maltene pod zemljom. Da mi očekujemo da će neko doći, nema prozora sa strane, da bi neko mogao pod zemljom…”, rekla je Kovačević.

Ministar Kovač saopštio je da u ovom momentu u depou nedostaje 19 komada vatrenog oružja.

“To je oružje koje se nalazi u predmetima koji su pravosnažno okončani, i dio u predmetima koji nisu okončani. Govorim o različitim predmetima, o predmetima koji nisu nadležnost specijalnog odjeljenja Višeg suda, neki su završeni prije 15, 20 godina, ali imamo i predmete iz oblasti organizovanog kriminala – organizovanih kriminalnih grupa”, kazao je Kovač.

On je rekao da različitost predmeta iz kojih su uzimani komadi oružja ukazuje da “verovatno da je postojao pokušaj stvaranja određene dimne zavese i možda nekog drugog krajnjeg cilja”.

“U ovom trenutku se ništa se ne može isključiti.. Možda je priča u ovom trenutku o krajnjim motivima preuranjena”, ocenjuje ministar pravde.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading