PA SRBIMA TAMO I NIJE MESTO: Bećković o formiranju nove vlade u Crnoj Gori: Pre bi trebalo da predlože da Srbi nose oko ruke bele trake kao što su ih nosili u NDH
Foto: Printscreen/Youtube

On je za RT Balkan izjavio da se slaže sa Eskobarom da Srbi ne bi trebalo da uđu u novu vladu.

“Srbima nije tamo mesto. Pre bi trebalo da predlože da Srbi nose oko ruke bele trake kao što su ih nosili u NDH. Jevreji žute, a Srbi bele. Nemaju oni šta da traže u vladi koja ima svoje vanjske poslove, koja na kovertama stavlja pečate tiskovina, koji zovu advokate odvetnici i uvode latinicu, na kojoj nemaju nijednu krštenicu. U zemlji u kojoj je štampana prva ćirilička knjiga i ispisano Miroslavljevo jevanđelje”, kazao je Bećković.

Napominje da se u Crnoj Gori govori o Srbiji kao okupatoru i neprijatelju, ali nema nijedne pesme u kojoj bi bio opevan neki boj između Srba i Crnogoraca, uprkos tom vekovnom ropstvu.

“Oni su jedina članica NATO-a koju je NATO bombardovao. Oni kažu da će prvi ući u Evropsku uniju, a to prvi naglašavaju kao da je to nešto više od onih koji su tamo već ušli. Ako uđu samo će izgubiti ovaj atribut. Oni su Njegoša raščinili, i ne zovu ga vladikom, i srušili njegovu crkvu i njegovoj crkvi oteli crkvu i premestili ga u svoj kazamat. Kad to sve i još toliko toga nabrojimo, onda se stvarno pitamo zašto bi Srbi ulazili u tu vladu kad je to okupirana zemlja i kad su okupatori 1914. sve ovo što sam nabrojao uveli i ozakonili. I evo sada su te okupatorske zakone oni ponovo vratili”, naveo je Bećković.

Eskobar se direktno umešao u unutrašnje stvari Crne Gore

Podsetimo, Gabrijel Eskobar, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara, izjavio je u vezi sa pregovorima o novoj crnogorskoj vladi, da posvećenost evropskom putu, članstvu u NATO-u i borbi protiv korupcije ne ispunjava svaka stranka u tamošnjem političkom spektru,mešajući se tako direktno u unutrašnje pitanje Crne Gore.

Na pitanje kako bi SAD reagovale kada bi koalicija “Za budućnost Crne Gore” bila dio vlade, imajući u vidu da je gospodin Spajić, kako pojedini smatraju, pod pritiskom, uključujući i predsednika Milatovića, da bivši Demokratski front bude deo vlade, Eskobar kaže da razume da postoji mnogo pritiska koji dolazi s jedne strane.

“Međutim, bilo je mnogo preporuka, ne bih rekao zahteva, već preporuka iz SAD, Evropske unije, Velike Britanije i čak i NATO-a da bi Crna Gora trebalo da izbegne da u svoju koaliciju uvede anti-NATO, anti-zapadnu političku stranku koja je i protiv Evropske unije. Ako Crna Gora to uradi, onda bira da prihvati pritisak druge zemlje u odnosu na preporuke transatlantske zajednice. Ne mislim da je sada potrebno razmišljati o tome šta bi se posle dogodilo. Crna Gora je veoma čvrsta i dobra NATO članica i saveznica i očekujemo da to nastavi i dalje”, istakao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading