Nasilnik iz Liverpula
Foto: Alo/Printscreen

 Sudija u Liverpulu naredio je da se utiša video link Metjua Vinstanlija nakon što je ometao tužioca Brajana Tredvela koji je pokušavao da iznese do koje mere je zlostavljana Vinstanlijeva partnerka Britani Ganon iz Grinfilda u Flintširu.

Vinstanli, 31, iz Aldervud avenije u Liverpulu, podlegao je jednogodišnjoj zabrani prilaska kada je zatvoren zbog udaranja i udaranja mami po licu. Tredvel je rekao da je gospođa Ganon želela da "nastavi njihovu vezu" kada je izašao iz zatvora, ali je sudija to odbacio zbog njene bezbednosti i dobrobiti.

Uprkos tome što je naredba ostala na snazi, Vinstanli ga je prekršio slanjem pisama gospođi Ganon dok je bio iza rešetaka. Sud je čuo da će, kada je veza ponovo počela u januaru 2023., on prepijati alkohol i drogu i ponovo postati nasilan.

Sud je čuo kako je u ranim jutarnjim satima ušao u kuću gospođice Ganon u Grinfildu sa ključem koji je odbio da joj vrati. Takođe je pretio da će „ubiti“ mamu i „popiti njenu krv“, rekao je Tredvel.

Vinstanli je takođe ostavljao „vulgarne“ i uvredljive glasovne poruke na telefonu gospođice Ganon, preteći da će „zakopati sekiru u nju“ i govoreći da će „okožati“ gospođicu Ganon i njenu majku. Sudiji je rečeno da je 31-godišnji optuženi vređao i mladu ćerku gospođice Ganon.

Branilac, Dafid Roberts, rekao je da nije nastojao da umanji koliko bi takve "neprijatne" pretnje bile zastrašujuće za žrtvu. Rekao je sudiji da je Vinstanli u to vreme bio "na spirali samouništenja", takođe zloupotrebljavajući alkohol i kokain. On je sudiji ispričao kako su zastrašujuće telefonske poruke koje je ostavio gospođici Ganon od tada puštene optuženom koji je prihvatio da ga je "sram".

Sudija Nikola Safman je priznala da je gospođica Ganon očigledno imala „veoma jaka osećanja“ prema optuženom koji je želeo da obnovi njihovu vezu, ali prihvata da je nešto moralo da se uradi kako bi se ona i njena porodica zaštitili od optuženog. Izrekla je dodatne dve godine i osam meseci povrh kazne koja je već u toku i donela novu zabranu prilaska, zabranivši mu kontakt sa gospođicom Ganon, njenom ćerkom ili majkom u narednih osam godina.

Vinstanli, koji trenutno služi zatvorsku kaznu zbog zlostavljanja gospođe Ganon, izjasnio se krivim za uznemiravanje i kršenje zabrane prilaska.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading