KOLINDA POKUŠALA DA SE IZVUČE Napala Putina, a sada se pravi nevina
Foto: Printscreen HRT

Grabar Kitarović je, naime, u podkastu One Decision bivšeg direktora britanske spoljno-obaveštajne službe MI6,u intervjuu u trajanju od 47 minuta govorila o temi rata u Ukrajini i pomoći toj zemlj, ali i odnosu Rusije i Hrvatske, stavovima njenog naslednika Zorana Milanovića i odnosu Vladimira Putina prema njoj.

Pritom je, kako konstatuje zagrebačka N1 tv., iznela najozbiljniju optužbu na račun Rusije u hrvatskom kontekstu za koju doduše, nije predstavila nikakve dokaze – da se umešala u predsedničke izbore na kojima je izgubila od Milanovića.

“Taj LNG terminal je bio najveća sporna tačka s Rusijom i verovatno je bio razlog za hibridne akcije tokom predizborne kampanje, što je doprinelo rezultatu izbora 2020”, rekla je u podkastu Grabar Kitarović.

Na pitanje N1 tv. da komentariše izjave u pomenutom intervjuu, bivša hrvatska predsednica je odgovorila:

“Vidim da su se naši mediji uhvatili tog jednog dela u podkastu koji sam spomenula gotovo usputno. Slažem se, izuzetno važna tema o kojoj treba ozbiljno razgovarati jer kod nas još nije razvijena svest o takvoj vrsti upliva. No, trenutno nisam u poziciji jer sam pretrpana pripremama za sledeću sedmicuu Njujorku, gde imam nekoliko važnih konferencija kao kopredsednica GPMB”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading