Vino teče ulicom
Foto: Printscreen/Printscreen

To je ono što su stanovnici Sao Lourenco do Bairroa otkrili u nedelju - kada su rezervoari lokalne destilerije eksplodirali i 2,2 miliona litara crnog vina poplavilo ulicu u celoj njenoj dužini.

Video snimak sa lica mesta prikazuje moćnu reku pića koja teče niz strmo brdo dok zbunjeni meštani gledaju dalje. Vinari u destileriji Levira morali su da flaširaju proizvod kada su njihove bačve iznenada pokleknule, prosuvši dovoljno tečnosti da napune bazen olimpijske veličine.


Ali nije sve bila ružna zabava, toliko vina je preplavilo lokalno područje da je izazvalo uzbunu za životnu sredinu.

Crveni cunami je morao da bude preusmeren pre nego što je kontaminirao obližnju reku Certima.

Lokalni mediji su javili da je Vatrogasna jedinica Anadije uspela da promeni kurs i bezbedno ga pošalje prema polju. Ipak, Levira je morala da iskopa zemlju natopljenu vinom kako bi se uverila da to neće postati problem u budućnosti.

Iz destilerije su rekli: „Preuzimamo punu odgovornost za troškove vezane za čišćenje i popravku štete, s tim da su timovi na raspolaganju da to odmah urade.Posvećeni smo rešavanju ove situacije što je pre moguće.“

Podrum jedne kuće u blizini lokaliteta Levira bio je poplavljen vinom, saopštila je vatrogasna služba, iako nije jasno da li je vlasnik kuće iznerviran ili oduševljen razvojem događaja.

Sličan incident pogodio je vinariju Bodegas Vitivinos u Villamalei, u Španiji, pre tri godine, iako je tada ispušteno samo 50.000 litara.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading