Poplave u Libiji
Foto: AP/Tanjug/Ap

Hamad je rekao za televiziju Al-Masar da je nestalih na hiljade, a da mrtvih ima više od 2.000, preneo je Rojters. Hamad nije naveo izvor na osnovu kojeg je izneo broj mrtvih i nestalih.

Ranije danas čelnik Crvenog polumeseca u Bengaziju Kais Fakeri kazao je da je broj poginulih u snažnoj oluji i poplavama istoku Libije porastao na najmanje 150, a da bi broj žrtava mogao da dostigne 250. Fakeri je za Rojters istakao da je situacija katastrofalna.

 

Snažna oluja koja je pogodila istočnu Libiju donela je obilne padavine koje su izazvale poplave, a oštećene su i kuće i putevi. Libijske vlasti su proglasile vanrednu situaciju, zatvorile škole i prodavnice i uvele policijski čas od nedelje.

Oluja "Danijel" pogodila je libijske gradove Bengazi, Sus, Al Bajdu, Al-Mardž i Dernu. Četiri glavne naftne luke u Libiji zatvorene su od subote uveče na tri dana, rekla su Rojtersu dva naftna inženjera.

Premijer privremene vlade u Tripoliju Abdul-Hamid Dbeiba rekao je juče da je naložio državnim agencijama da preduzmu mere za sanaciju štete i pružanje pomoći pogođenima u poplavama u istočnim gradovima. Misija Ujedinjenih nacija u Libiji saopštila je da prati situaciju i da je spremna da pruži hitnu pomoć stanovništvu pogođenom poplavama.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading