RUSIJI SE NE PIŠE DOBRO Stigla analiza Pentagona, Ukrajina ima šanse da probije front?
Foto: Alo/ilustracija

Predstavnik američke vojne obaveštajne službe smatra da ako sada Oružane snage Ukrajine uspeju da prošire front u blizini sela Rabotino na Orehovskom pravcu fronta i zatim zadrže svoje položaje, onda postoji nada za „dobar prodor“ u 2024. godini. Međutim, postoje i određene prepreke.

Prvo, američka i ukrajinska vojska ne mogu da procene dubinu odbrane Rusije. To otežava predviđanje i planiranje daljih akcija Oružanih snaga Ukrajine.

Drugo, Ukrajina ima nedostatak artiljerijske municije, što je takođe važno za sprovođenje planova za probijanje ruske odbrambene linije.

Treće, bliži se hladnija i kišnija sezona, a pogoršanje vremena će postati veoma snažna prepreka napredovanju i vojne tehnike i pešadije.

Istovremeno, administracija američkog predsednika je uverena da Kijevu nije ostalo više od šest do sedam nedelja da pokrene protivofanzivu. Tada će se vreme promeniti.

U rukovodstvu SAD postoje i skeptici koji smatraju da će previsoki gubici Oružanih snaga Ukrajine u ljudstvu i vojnoj opremi omesti dalje napredovanje ukrajinskih formacija. Visoki američki obaveštajni zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je novinarima da bi čak i nakon pet godina linija fronta mogla ostati praktično ista. Na kraju krajeva, obe strane troše značajne snage i resurse na vođenje borbi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading