trajekt Grčka
Foto: Printscreen/Društvene mreže

- Želim da nikada ne izađu iz zatvora, neka istrunu tamo - izjavljuje Irini, sestra 36-godišnjeg Antonisa Kariotisa koji je ubijen kada su ga pripadnici posade Plavog horizonta u utorak uveče gurnuli sa trajekta, prenosi Republika.

Rodbina i prijatelji preminulog Antonisa traže da svi koji su odgovorni budu adekvatno kažnjeni, tvrdeći da je Antonis bio osoba koja je uvek širila osmeh oko sebe, bila optimista čak i kada je bio primoran na hospitalizaciju.

Naglašavaju da je bio istrajan i predan poslu, uvek podržavajući svoju porodicu i pazeći da nikome ne nanese štetu.

- Trebalo bi da sede tamo doživotno - rekao je zet 36-godišnjaka, prenosi Prototema.gr.

Sestra 36-godišnjeg Antonisa oseća duboku tugu jer je izgubila najvažniji oslonac u svom životu.

- Naučila sam to od svog starijeg brata. Šta da kažem - kaže kroz suze Megi, sestra žrtve.

 

 

Komšije Antonisa u radničkom domu Agios Nikolaosa bile su jednako zatečene i potresene.

- Bilo je nehumano to što su uradili, bio je nevino i dobro dete - komentariše Antonisov komšija koji je navodno često putovao na relaciji Heraklion-Pirej i obično je birao Plavi horizont.

Ovaj 36-godišnjak je živeo u Lasitiju sa svoje dve sestre. Nedavno su izgubili majku i Antonis je otišao u Pirej da bi organizovao pomoć. Sahrana 36-godišnjaka će se održati sutra u podne u Agios Nikolaosu.

Ekskluzivni snimak portala Protothema.gr o neopisivoj tragediji koja se dogodila u utorak uveče u luci Pirej, smrt 36-godišnjeg muškarca u incidentu sa katapultom broda Blue Horizon grupe Attica, izazvao je bes širom Grčke.

 

 

Prema informacijama, mrtvozornici Sokratis Tsantiris i Ilijas Bojokas su utvrdili da je uzrok smrti "davljenje usled povrede glave". Istraživanjem je utvrđeno da je 36-godišnjak zadobio udarce u glavu.

Drugim rečima, kako se vidi iz obdukcije, mladić je udario glavom, najverovatnije nakon brutalnog guranja dvojice članova posade koji su ga bacili u more, u katapult broda Plavi horizont. Generalni direktor Attica Grupe je podneo ostavku zbog celokupne situacije.

Upravni odbor je u svom saopštenju opisao događaj kao "tragičnu nesreću koja je potpuno nepravedno i na nezamisliv način rezultirala gubitkom života mlade osobe".

Kompanija se obavezala da će pružiti punu podršku porodici 36-godišnjeg Antonisa "u svakom pogledu i sa svom snagom".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading